Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Opmerkelijk

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Opmerkelijk

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Opmerkelijk
 
Opmerkelijk
Hooggeëerd publiek, terug van weggeweest na een paar jaren: de rubriek 'Opmerkelijk nieuws'. Destijds buitenissig nieuws via ANP-syndicatie (sitecast), thans zoveel mogelijk van redactie en ingezonden rariteiten, waarvan menigeen denkt 'ze noemen het een rechtsstaat maar vandaag lijkt het wel een circustheater', met het NJD als uw dompteur.

Strafkamer bij de keel gegrepen voorzitter Duindam cs treden terug en advocaat wacht tuchtklacht
woensdag, 10 februari 2010

}

Een voorzitter die fysiek wordt aangevallen door een man die voor moord terecht staat en dan blijkt ook de advocaat gewoon op kantoor te hebben gezeten zonder verschoonbare reden, in plaats van de cliënt bij te staan; deze bijzonder tumultueze strafzaak strandt voorlopig met een verschoning van de raadsheren. De strafkamer trekt zich terug. Verschoning, geen wraking dus. Dit blijkt uit een persverklaring gisteren van het hof Den Haag.

Het hof zal een nieuwe kamer samenstellen om de strafzaak te behandelen. Dat is het gevolg van de beslissing van 9 februari 2010 van de wrakings- en verschoningkamer van het Gerechtshof ’s-Gravenhage.

LEES VERDER...
 
Rechter-plaatsvervanger Elies van Sliedregt zet strafdossiers en gelijk d'r loopbaan bij grofvuil
vrijdag, 22 januari 2010

}

Een kort maar krachtig nieuwtje in het Algemeen Dagblad van hedenochtend. Rechter-plaatsvervanger prof. mr. E. (Elies) van Sliedregt, werkzaam hier in Amsterdam bij rechtbank en universiteit (VU), heeft in haar woonplaats Den Haag 'dozen vol strafdossiers met gevoelige informatie bij het grofvuil gezet', laat de Rotterdamse krant weten.

prof. mr. E. (Elies) van Sliedregt foto (c) VUNadat deze week computerblad PCM aan het licht bracht dat een aantal curatoren de vernietiging van harde schijven in de computers van gefailleerden achterwege liet (uit kostenoverwegingen leerde navraag), is het vertrouwen in juridisch Nederland opnieuw beschadigd. Bij Defensie zijn het de USB-sticks, bij rechters, advocaten (al dan niet in de hoedanigheid van curator) hele computers, achtergelaten op straat of in de auto. Ex-officier van Justitie Joost Tonino en andere legal professionals gingen Sliedregt voor.

Elies van Sliedregt heeft na haar faux pas direct haar ontslag ingediend, welk verzoek onmiddellijk is gehonoreerd door rechtbankpresidente Carla Eradus.

Eradus zegt tegenover het AD 'zeer onaangenaam getroffen te zijn' en spreekt van een 'buitengewoon domme fout.'

LEES VERDER...
 
Uitspraken gerechtshof Den Haag in zaak van ‘de behekste baby’
woensdag, 20 januari 2010

Gerechtshof Den Haag - Het gerechtshof te ’s-Gravenhage heeft op 19 januari 2010 de ouders van het destijds bijna twee jaar oude slachtoffer, de vrouw bij wie zij inwoonden en de huishoudelijke hulp, veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dood van het kind op 28 januari 2006 en het mishandelen van het slachtoffer vanaf januari 2005 tot eind januari 2006.

De echtgenoot van de vrouw is hiervan vrijgesproken. De vrouw en haar echtgenoot zijn daarnaast veroordeeld voor mensenhandel van de ouders en de huishoudelijke hulp en voor het beïnvloeden van getuigen in deze strafzaak. De huishoudelijke hulp is ook veroordeeld voor meineed. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit India en woonden bij elkaar in huis.

Feiten
Om een vermeende kwade geest in het jonge slachtoffer te beheersen/verdrijven is het meisje door de verdachten ruim een jaar meermalen en ernstig mishandeld. Daarbij is zij vastgebonden en geslagen, onder andere met (één of meer) stokken.

LEES VERDER...
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 99 - 105 van 188


 woensdag, 18 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden