Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocatuur

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocatuur

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur
 
Advocatuur
In deze rubriek vindt de lezer nieuws over en vanuit de advocatuur; de commerciële maar ook de sociale advocatuur.

Na schrapping van het tableau blijft een advocaat nog immer verantwoordelijk voor zijn zaakjes
woensdag, 5 oktober 2011

Liegen dat het gedrukt staat

Ook na schrapping van het tableau blijft een advocaat verantwoordelijk voor zijn handelen als advocaat, zo wordt nog 'ns benadrukt in deze beslissing van de Bossche Raad van Discipline. Verweerder was advocaat van de wederpartij van klaagster in een procedure bij de kantonrechter Sittard/Geleen.

Klaagster is in die procedure veroordeeld in de proceskosten. Na betekening van dit vonnis heeft klaagster, bij aangetekende brief van 30 juli 2008, aan verweerder verzocht om termijnbetaling en voorgesteld in maandelijkse termijnen van € 25,= af te lossen. “Ik heb geen aangetekende brief van uw cliënt ontvangen, wel zie ik in het dossier een lege envelop. Wat ik niet heb kan ik niet afgeven”. De advocaat zegt aldus die brief nooit te hebben ontvangen en legt hupsakéé... derdenbeslag op haar WAO-uitkering. De raad:

 'Nadat klaagster op 9 juli 2009 tegen verweerder een klacht had ingediend en de raad hierop bij uitspraak van 12 april 2010 had beslist, is de brief van 30 juli 2008, waarvan verweerder de ontvangst heeft ontkend, in een andere procedure alsnog boven water gekomen.

LEES VERDER...
 
Inschatting winstkansen procedure en kosten moet advocaat cliënt schriftelijk kenbaar maken
dinsdag, 4 oktober 2011

Tuchtrechtelijk verwijtbaar

Van een advocaat mag worden verwacht dat hij zijn cliënt schriftelijk wijst op de in geval van een procedure te maken kosten ten opzichtte van de eventuele baten. Een mondelinge mededeling hierover volstaat niet, zo volgt uit een beslissing (uitspraak) van 19 september 2011 van de Bossche Raad van Discipline.

De rechtshulpverleenster hield haar cliënt wel prima op de hoogte over het verloop van de zaak. Daarover is aldus tevergeefs geklaagd.

De overweging t.a.v. het kostenplaatje:

LEES VERDER...
 
Advocatenorde: ‘Kans op schadevergoeding DigiNotar bijna nihil’
donderdag, 22 september 2011

'Zo snel mogelijk de digitale rol weer de lucht in'

De kans dat de Nederlandse Orde van Advocaten erin slaagt schadevergoeding te ontvangen van DigiNotar is bijna nihil. Rechtbank Haarlem verklaarde het bedrijf dinsdag failliet. ‘Uit de bedrijfsinformatie die openbaar toegankelijk is, blijkt dat we er waarschijnlijk financieel niets uit kunnen halen. Maar we onderzoeken dat wel.’ Dat is de inschatting van het Crisisteam van de belangenorganisatie van advocaten over Diginotar.

LEES VERDER...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 175 van 221


 maandag, 23 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
'Bedoeling was dat slachtoffer naar Suriname zou gaan en daar zijn dood in scene zou zetten'
Nationale Nederlanden Levensverzekeringen opgelicht, moord om uitkering

De verdachte heeft in de periode van 2 januari 2013 tot en met 25 februari 2013 te Rotterdam samen met een mededader het slachtoffer vermoord om een uitkering onder een levensverzekering te krijgen. Ook heeft hij een groot aantal (pogingen tot) fraude en valsheid in geschrifte gepleegd. Van enorme BTW-fraude tot fraude met kinderopvang en alles daartussen.

Een deel uit het standpunt van 41-jarige verdachte:

 'De verdachte ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van[slachtoffer]. Hij erkent dat hij een verzekering bij Nationale Nederland op het leven van[slachtoffer] had afgesloten en ook dat dit gedaan is om Nationale Nederlanden op te lichten.[slachtoffer] en hij hadden dit samen opgezet. De bedoeling was dat[slachtoffer] naar Suriname zou gaan, dat hij daar zijn dood in scene zou zetten en dat hij dan onder een andere naam in Suriname zou blijven wonen. De uitkering van € 500.000,00 zou worden gedeeld tussen[slachtoffer] (€ 200.000,00) en de verdachte (€ 300.000,00). Dit plan is echter nooit uitgevoerd.

De verdachte had zelf onder een andere verzekering bij Nationale Nederlanden een uitkering geclaimd en gekregen nadat[slachtoffer], [medeverdachte] en hij op 2 januari 2013 een overval op de verdachte in scene hadden gezet. De verdachte vermoedt dat dit[slachtoffer] heeft geïnspireerd, dat[slachtoffer] en [medeverdachte] in de avond van 24 februari 2013 een overval in scene hebben willen zetten en dat [medeverdachte] daarbij[slachtoffer] heeft gedood. Hijzelf had[slachtoffer] nog afgeraden om een dergelijke fraude te proberen, omdat het bij Nationale Nederlanden zou opvallen dat er kort na elkaar twee keer een vergelijkbare schade zou worden geclaimd.

Uit de strafmotivering:

 'De verdachte heeft samen met een ander[slachtoffer] om het leven gebracht.[slachtoffer] is door de verdachte en diens mededader in een machteloze positie gebracht, nadat[slachtoffer] in de waan was gebracht dat deze (slechts) zou worden mishandeld om een verzekeringsuitkering te krijgen.[slachtoffer] is vervolgens op een vreselijke manier overleden. Van het vertrouwen dat[slachtoffer] in de verdachte, een vriend, had gesteld, is door de verdachte grof misbruik gemaakt. Het behoeft geen toelichting dat dit een zeer ernstig strafbaar feit is.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genève. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden