Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD
 
Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD
maandag, 14 februari 2011
Moszkowicz betreurt dansen met Bouterse

Voor wie de uitzending heeft gemist van NTR (Nova) College Tour met Bram Moszkowicz de volgende samenvatting.

Bram Moszkowicz betuigde spijt voor zijn optreden destijds met een oud-cliënt: het dansje met Desi Bouterse vond ie onverstandig achteraf gezien. De strafpleiter zat de hele tijd aan zijn kleren te pulken, kwam wat ongemakkelijk over en las Twan Huys een copyright-les ofschoon Nieuwsuur als opvolger van Nova rechthebbende zal zijn van de beelden, die de advocaat nu liever niet meer ziet.

Maar goed... voor de toehorende rechtenstudentes (vooral veel dames, die kennelijk het door BM verfoeide boek Wat Wil De Man? van Femmetje de Wind en Mirjam van den Broeke, niet hebben gelezen, of juist wel...) géén zorgen: in de rechtspraktijk tref je niet zo vaak je cliënt op een dansvloer, verzekert Moszkowicz.

Mooiste moment uit zijn carrière (naast wellicht vele andere) was het hoger beroep (resulterend in vrijspraak) in de strafzaak tegen Andre de V., destijds verdacht van betrokkenheid bij ontstaan vuurwerkramp Enschede (door de rechtbank tot 14 jaar cel veroordeeld).

Gevat was de charmeur weer wel. Een rechtenstudente plaatste Geert Wilders op één lijn met Aldolf Hitler. Moszkowicz: u kunt beter geschiedenis (ipv rechten) gaan studeren!

En oh ja, er komt een boek van de strafpleiter. Hij wilde de avond overigens zelf graag mooi afsluiten met de tegeltjes-wijsheid: "het is beter rechtop te sterven dan op je knieën door het leven te gaan".

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 22 maart 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden