Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD
 
Uitzending gemist van NTR (Nova) College Tour Bram Moszkowicz? Een samenvatting bij NJD
maandag, 14 februari 2011
Moszkowicz betreurt dansen met Bouterse

Voor wie de uitzending heeft gemist van NTR (Nova) College Tour met Bram Moszkowicz de volgende samenvatting.

Bram Moszkowicz betuigde spijt voor zijn optreden destijds met een oud-cliënt: het dansje met Desi Bouterse vond ie onverstandig achteraf gezien. De strafpleiter zat de hele tijd aan zijn kleren te pulken, kwam wat ongemakkelijk over en las Twan Huys een copyright-les ofschoon Nieuwsuur als opvolger van Nova rechthebbende zal zijn van de beelden, die de advocaat nu liever niet meer ziet.

Maar goed... voor de toehorende rechtenstudentes (vooral veel dames, die kennelijk het door BM verfoeide boek Wat Wil De Man? van Femmetje de Wind en Mirjam van den Broeke, niet hebben gelezen, of juist wel...) géén zorgen: in de rechtspraktijk tref je niet zo vaak je cliënt op een dansvloer, verzekert Moszkowicz.

Mooiste moment uit zijn carrière (naast wellicht vele andere) was het hoger beroep (resulterend in vrijspraak) in de strafzaak tegen Andre de V., destijds verdacht van betrokkenheid bij ontstaan vuurwerkramp Enschede (door de rechtbank tot 14 jaar cel veroordeeld).

Gevat was de charmeur weer wel. Een rechtenstudente plaatste Geert Wilders op één lijn met Aldolf Hitler. Moszkowicz: u kunt beter geschiedenis (ipv rechten) gaan studeren!

En oh ja, er komt een boek van de strafpleiter. Hij wilde de avond overigens zelf graag mooi afsluiten met de tegeltjes-wijsheid: "het is beter rechtop te sterven dan op je knieën door het leven te gaan".

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 26 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Edward Kleemans in commissie National Academy of Sciences voor onderzoek naar illegale tabaksmarkt
Edward Kleemans, hoogleraar Zware Criminaliteit en Rechtshandhaving, is benoemd in de onderzoekscommissie 'Committee on the Illicit Tobacco Market' van de NAS. Dat laat de Vrije Universiteit weten. Met de staf van de National Academy of Sciences gaat deze commissie onderzoek doen naar de 'stand van de internationale wetenschappelijke kennis op het gebied van roken, tabaksbeleid en de illegale tabaksmarkt'.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden