Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocaat die fungeert als waarnemend deken en deskundige in begrotingszaken in de fout

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocaat die fungeert als waarnemend deken en deskundige in begrotingszaken in de fout

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina
 
Advocaat die fungeert als waarnemend deken en deskundige in begrotingszaken in de fout
maandag, 28 maart 2011
Raad van Discipline over waarnemend deken Orde van Advocaten. Het staat een advocaat die fungeert als waarnemend deken en deskundige in begrotingszaken niet vrij als partijdig advocaat op te treden tegen een advocaat uit hetzelfde arrondissement, ook niet nu het om declaraties ging in een bestuursrechterlijke kwestie. Inbreuk op het vertrouwen in de advocatuur. Het staat een advocaat van de wederpartij vrij om de belangen van zijn cliėnte te behartigen op een wijze die hem passend voorkomt.

Toezending in juli van een door de advocaat opgestelde notitie omtrent het declaratiegedrag van klager tuchtrechtelijk verwijtbaar, nu hij klager een termijn tot oktober had gegeven om op de inhoud van deze notitie te reageren. Klacht (deels)gegrond; maatregel berisping.

Uitspraak: 14-02-2011 LJN YA1453 Raad van Discipline 's-Hertogenbosch B 107-2010

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 22 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden