Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Rechtbank Zutphen strijdtoneel Oostelijke pleitwedstrijden

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Rechtbank Zutphen strijdtoneel Oostelijke pleitwedstrijden

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Rechtbank Zutphen strijdtoneel Oostelijke pleitwedstrijden
 
Rechtbank Zutphen strijdtoneel Oostelijke pleitwedstrijden
donderdag, 7 april 2011

Rb Zutphen - Acht meesters in de rechten pleiten op vrijdagmiddag 8 april zich het vuur uit hun toga's tijdens de Oostelijke Pleitwedstrijden in de rechtbank Zutphen. De winnaar gaat door naar de landelijke pleitwedstrijden.

Programma
Vanaf 13.00 – 14.30 uur pleiten de advocaten in twee ronden. Daarna is er korte pauze waarin in de tuin van het gerechtsgebouw de onthulling van het beeld Recht Bank van Merle Bouwmeester plaatsvindt. Om 15.00 uur start de volgende ronde. Om ± 17.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deelnemers
Uit het arrondissement Arnhem zijn dit mr. Alexandra Slaski, mr. Frederike Linssen, mr. Dominique Flikkenschild en mr. Remco Sipman. Deze Arnhemse pleiters zullen het opnemen tegen twee pleiters uit het arrondissement Zutphen, te weten mr. Minke Bouma en mr. Judith Stam, en twee pleiters uit het arrondissement Almelo, te weten mr. Mark Huizenga en mr. Bram Nijhof.

Jury
De jury, bestaande uit rechters uit alle drie de arrondissementen, zal in al haar wijsheid één van de acht pleiters tot winnaar/winnares uitroepen.

Jonge Balie
De pleitwedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door de Jonge Balies van de Orde van Advocaten in de arrondissementen Arnhem, Zutphen en Almelo.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 23 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden