Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Weblog Recht Spreekt, Lieneke de Klerk bloggende rechter

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Weblog Recht Spreekt, Lieneke de Klerk bloggende rechter

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Rechters arrow Weblog Recht Spreekt, Lieneke de Klerk bloggende rechter
 
Weblog Recht Spreekt, Lieneke de Klerk bloggende rechter
donderdag, 14 april 2011

Rechtbank Den Bosch start een digitale dialoog met de samenleving via een weblog en chatsessies op de site van Brabants Dagblad.

Rb 's-Hertogenbosch - Wat maakt een rechter allemaal mee in de rechtszaal en hoe komt een rechter tot een oordeel in een zaak? Op deze en andere vragen gaat rechter Lieneke de Klerk van de rechtbank ‘s-Hertogenbosch antwoord geven.

Vanaf woensdag 13 april verzorgt Lieneke de Klerk een weblog op de site van het Brabants Dagblad. In de weblog ‘Recht Spreekt’ gaat Lieneke de Klerk in op zaken die ze heeft meegemaakt in de rechtszaal en schrijft ze over onderwerpen die haar als rechter bezighouden. "De rechtspraak is openbaar. We hopen daar met deze blog een bijdrage aan te leveren. Veel mensen hebben ook allerlei vragen en daarnaast vind ik het gewoon leuk om dingen over mijn vak te vertellen."

In eerste instantie zal Lieneke de Klerk regelmatig een weblog schrijven. Het gaat dan niet alleen om zaken uit het strafrecht, maar uit alle rechtsgebieden. Lezers kunnen zelf ook onderwerpen aandragen, waarover ze graag meer van de rechter zouden willen weten. De reacties en vragen zullen leiden naar een chat-sessie met de rechter. In de chat-sessie wil de rechtbank ’s-Hertogenbosch niet alleen vragen beantwoorden van lezers, maar ook met hen in gesprek gaan.

De eerste weblog is op 13 april 2011 te lezen op www.brabantsdagblad.nl/rechtspreekt

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 26 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
Arnoldus voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
Peter Arnoldus is voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak, zo maakte het gelijknamige instituut vrijdag bekend. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, vooral bij de minister van Veiligheid en Justitie. Arnoldus is op dit moment directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zich voor de Raad onder meer bezighouden met financiën en huisvesting.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden