Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Klager in tuchtzaak tegen notaris overleden? Zaak toch behandeld

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Klager in tuchtzaak tegen notaris overleden? Zaak toch behandeld

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Notariaat arrow Klager in tuchtzaak tegen notaris overleden? Zaak toch behandeld
 
Klager in tuchtzaak tegen notaris overleden? Zaak toch behandeld
vrijdag, 24 juni 2011

De Kamer van Toezicht over de notarissen en kandidaat -notarissen is van oordeel dat, ondanks het feit dat klaagster in mei 2010 is overleden, in de uitspraak genoemde klachtonderdelen toch door haar kunnen worden behandeld, aangezien deze namens haar nog tijdens haar leven door [S] zijn ingediend en een klacht niet door het overlijden van een klager eindigt. De klacht werd overigens ongegrond verklaard. Het ging om 200.000 euro successierecht. Overweging 4.3: 

 De kamer is van oordeel dat de notaris geen onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven in zijn brief van 3 juli 2007. De inhoud van die brief was immers juist, gelet op het feit dat de Belastingdienst in de brief van 21 juni 2007 had vermeld dat geen (nader) uitstel zou worden gegeven en dat uiterlijk 1 augustus 2007 successierecht diende te worden betaald. Dat het [S] later nog wel is gelukt uitstel te krijgen doet niet af aan de feitelijke juistheid van de brief van de notaris. Dit klachtonderdeel wordt daarom ongegrond verklaard. YC0626 Kamer van toezicht Amsterdam 439588 / NT 10-39 B
 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018






O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden