Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Rechters arrow Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart
 
Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart
vrijdag, 1 juli 2011

Rb Zwolle - Nu de strafrechtelijke procedure tegen de rechter-commissaris van de rechtbank Zwolle-Lelystad met de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch in eerste aanleg is afgerond, heeft de president van de rechtbank Zwolle-Lelystad, mr. R.S. Croll, een tuchtrechtelijk onderzoek gestart.

Het proces-verbaal dat onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie is opgesteld, is inmiddels in het bezit van de president. Na bestudering daarvan zal hij de rechter-commissaris verhoren en een beslissing nemen over hoe verder te handelen in deze kwestie. Zo spoedig mogelijk nadat de president een beslissing heeft genomen zal dit intern en extern worden gecommuniceerd.

Een onherroepelijke veroordeling van een rechter kán een basis zijn voor ontslag. Dit hoeft echter niet. Het is aan de procureur-generaal van de Hoge Raad hierover een beslissing te nemen. Hij kan al dan niet ontslag van de betreffende rechter vorderen bij de Hoge Raad. In zijn beslissing al dan niet ontslag te vorderen, zal de aard en ernst van de veroordeling een belangrijke rol spelen.

In zijn algemeenheid geldt dat ontslag zal volgen indien een rechter tot een onherroepelijke gevangenisstraf wordt veroordeeld dan wel in staat van een faillissement wordt verklaard.

Uitspraken van de Hoge Raad over vorderingen tot ontslag zijn openbaar.

Gedurende de tuchtrechtelijke procedure zal de afspraak die met de rechter-commissaris in onderling overleg is gemaakt, dat hij zijn werkzaamheden ten behoeve van de rechtspraak neerlegt, worden gehandhaafd.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
Edward Kleemans in commissie National Academy of Sciences voor onderzoek naar illegale tabaksmarkt
Edward Kleemans, hoogleraar Zware Criminaliteit en Rechtshandhaving, is benoemd in de onderzoekscommissie 'Committee on the Illicit Tobacco Market' van de NAS. Dat laat de Vrije Universiteit weten. Met de staf van de National Academy of Sciences gaat deze commissie onderzoek doen naar de 'stand van de internationale wetenschappelijke kennis op het gebied van roken, tabaksbeleid en de illegale tabaksmarkt'.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden