Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Rechters arrow Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart
 
Tuchtrechtelijke procedure naar Zwolse onderzoeksrechter gestart
vrijdag, 1 juli 2011

Rb Zwolle - Nu de strafrechtelijke procedure tegen de rechter-commissaris van de rechtbank Zwolle-Lelystad met de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch in eerste aanleg is afgerond, heeft de president van de rechtbank Zwolle-Lelystad, mr. R.S. Croll, een tuchtrechtelijk onderzoek gestart.

Het proces-verbaal dat onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie is opgesteld, is inmiddels in het bezit van de president. Na bestudering daarvan zal hij de rechter-commissaris verhoren en een beslissing nemen over hoe verder te handelen in deze kwestie. Zo spoedig mogelijk nadat de president een beslissing heeft genomen zal dit intern en extern worden gecommuniceerd.

Een onherroepelijke veroordeling van een rechter kán een basis zijn voor ontslag. Dit hoeft echter niet. Het is aan de procureur-generaal van de Hoge Raad hierover een beslissing te nemen. Hij kan al dan niet ontslag van de betreffende rechter vorderen bij de Hoge Raad. In zijn beslissing al dan niet ontslag te vorderen, zal de aard en ernst van de veroordeling een belangrijke rol spelen.

In zijn algemeenheid geldt dat ontslag zal volgen indien een rechter tot een onherroepelijke gevangenisstraf wordt veroordeeld dan wel in staat van een faillissement wordt verklaard.

Uitspraken van de Hoge Raad over vorderingen tot ontslag zijn openbaar.

Gedurende de tuchtrechtelijke procedure zal de afspraak die met de rechter-commissaris in onderling overleg is gemaakt, dat hij zijn werkzaamheden ten behoeve van de rechtspraak neerlegt, worden gehandhaafd.

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 22 november 2017

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden