Nederlands Juridisch Dagblad NJD Juridisch nieuws - Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester

Nederlands Juridisch Dagblad NJD Juridisch nieuws - Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu MMII-MMXIII Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
Gebruiksvoorwaarden 
Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Orintatie:  Voorpagina
 
Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester
vrijdag, 15 juli 2011

Advocaten werven steeds vaker op een verboden manier clinten, meldt het Algemeen Dagblad vandaag. 'Criminelen krijgen zelfs bedragen tot 80 euro van advocaten als zij ervoor zorgen dat bevriende misdadigers zich door de ronselende strafpleiters laten verdedigen', staat in de krant. 'Diverse strafrechtadvocaten' zeggen dat tegen het AD (Advocaten-ronselen-onder-misdadigers).

En daarvan is Job Knoester: 'Ons kantoor heeft een collega-advocaat er ook op aangesproken dat hij een clint bij ons probeerde weg te lokken en deze gaf het nog toe ook'. Aldus Knoester, die de namen van de ronselende strafpleiters niet noemt.

De ronselende strafpleiters bezoeken bijvoorbeeld criminelen (achter de rug van hun eigen advocaat om). Het ronselen gebeurt ook per brief aan familie van verdachte.

Job Knoester: 'Het zijn niet alleen de kleinere, beginnende collega's die hun naam willen vestigen, maar het gaat zeker ook om het topsegment.' Vooral advocaten in de grote steden zouden zich schuldig maken aan dit handelen, schrijft de krant.

Reactie Orde van Advocaten

'Als advocaten meer weten van dit soort handelingen en ons hierover kunnen inlichten, dan zullen we die meldingen direct onderzoeken,' zegtYvonne Wiggers van de Nederlandse Orde van Advocaten tegen het AD.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 23 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.

LEES VERDER...
 
Wim Danils bij rechtbank Oost-Brabant: Als je er maar een komma achter zet

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Danils met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Danils besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: Als u met zn allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het n veranderd.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden