Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester
 
Ook topadvocaten onder ronselende strafpleiters, zegt advocaat Job Knoester
vrijdag, 15 juli 2011

Advocaten werven steeds vaker op een verboden manier cliënten, meldt het Algemeen Dagblad vandaag. 'Criminelen krijgen zelfs bedragen tot 80 euro van advocaten als zij ervoor zorgen dat bevriende misdadigers zich door de ronselende strafpleiters laten verdedigen', staat in de krant. 'Diverse strafrechtadvocaten' zeggen dat tegen het AD (Advocaten-ronselen-onder-misdadigers).

Eén daarvan is Job Knoester: 'Ons kantoor heeft een collega-advocaat er ook op aangesproken dat hij een cliënt bij ons probeerde weg te lokken en deze gaf het nog toe ook'. Aldus Knoester, die de namen van de ronselende strafpleiters niet noemt.

De ronselende strafpleiters bezoeken bijvoorbeeld criminelen (achter de rug van hun eigen advocaat om). Het ronselen gebeurt ook per brief aan familie van verdachte.

Job Knoester: 'Het zijn niet alleen de kleinere, beginnende collega's die hun naam willen vestigen, maar het gaat zeker ook om het topsegment.' Vooral advocaten in de grote steden zouden zich schuldig maken aan dit handelen, schrijft de krant.

Reactie Orde van Advocaten

'Als advocaten meer weten van dit soort handelingen en ons hierover kunnen inlichten, dan zullen we die meldingen direct onderzoeken,' zegtYvonne Wiggers van de Nederlandse Orde van Advocaten tegen het AD.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 17 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden