Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ontslaan of ontbinden? Gratis seminars voor ondernemers gedurende 4e kwartaal

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ontslaan of ontbinden? Gratis seminars voor ondernemers gedurende 4e kwartaal

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Ontslaan of ontbinden? Gratis seminars voor ondernemers gedurende 4e kwartaal
 
Ontslaan of ontbinden? Gratis seminars voor ondernemers gedurende 4e kwartaal
maandag, 19 september 2011

Aankondiging van BCS HRM en Salarisadministratie BV - Een werknemer ontslaan is nooit leuk. Maar gebeurt het toch, dan het liefst met zo min mogelijk rompslomp. Hoe een arbeidsovereenkomst soepel kan worden beëindigd komen ondernemers aan de weet in oktober, november en december, tijdens de gratis seminars 'Ontslaan of ontbinden' van BCS HRM & Salarisadministratie in samenwerking met het UWV.

Vaak denken werkgevers dat bij ontslag een kostbare gang naar de rechter noodzakelijk is. Maar in de praktijk blijkt een ontbindingsprocedure vaak aantrekkelijker, voor zowel werkgever als werknemer.

Alle voor- en nadelen van de verschillende ontslagprocedures komen aan bod tijdens het seminar. En ook hoe Delta HRP, de gebruiksvriendelijke software voor loon- en personeelsadministratie van BCS, daarbij kan helpen.

1000 euro cadeau

De eerste 500 deelnemers aan het seminar 'Ontslaan of ontbinden' die klant worden bij BCS krijgen de opstartkosten (ter waarde van 1000 euro) cadeau. BCS wil investeren in relaties voor een langere termijn. 'Zodat ondernemers kunnen ondernemen zonder zorgen,' aldus Bas Praagman, directeur van BCS.

Wat: Seminar 'Ontslaan of ontbinden'
Wie: BCS en UWV Den Bosch
Waar: Het Zuiderkruis 29, 5215 MV Den Bosch
Wanneer: verschillende data in oktober, november, december: 14.00-16.00 uur
Aanmelden: www.bcsbv.nl/seminar

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden