Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?
 
Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?
dinsdag, 27 september 2011

De Utrechtse burgemeester werd de laatste maanden in de media zwaar bekritiseerd door zijn optreden naar aanleiding van het weggepeste homostel in Leidsche Rijn. Aleid Wolfsen had al een valse start gemaakt door het referendum met slechts twee PvdA-kandidaten. Naarmate de tijd verstreek werd het beeld er niet veel beter op. Het landhuis dat de burgervader van Utrecht aan overlastgevende Roma's ter beschikking stelde - inmiddels bijna vergeten door de nieuwe incidenten - was bijvoorbeeld geen hoogtepunt.

De onderzoeker van RTV Utrecht denkt dat een deel van de media zich ten doel heeft gesteld de burgemeester te laten aftreden en gaat op onderzoek uit.

Burgemeester Wolfsen zou eerder 131.000 exemplaren van Ons Utrecht hebben laten vernietigen omdat er een onjuistheid in zou hebben gestaan over diens declaratie van pensionkosten (Wolfsen kon niet snel een woning vinden in Utrecht). Maar of er is vernietigd wordt niet duidelijk, de uitgever wil nog steeds geen helderheid verschaffen hierover, meldt de onderzoeker van RTV Utrecht.

Chef redactie Robert Jan van der Horst van Ons Utrecht legt voor camera uit dat de contractverlenging over (plaatsing van) gemeenteberichten in de krant net in die periode speelde. 'Er werd redelijke druk uitgeoefent', aldus Van der Horst. 

Tymon de Weger van de ChristenUnie werkte een jaar met Wolfsen samen. Hij noemt dit optreden van Wolfsen onhandig.

Columnist Jerry Goossens (AD/Utrechts Nieuwsblad) noemt het artikel over de pensionkosten 'een natte scheet', dáár ging het niet meer over. Aleid Wolfsen had kennelijk niemand die hem afraadde te bellen naar de uitgever. Goossens vindt in de korte documentaire niet dat de media te ver zijn gegaan.

Bekijk hier de uitzending, ook over het door jongeren weggepeste homostel: http://www.rtvutrecht.nl/omroep/390239

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 15 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden