Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?
 
Oud-rechter, oud-Kamerlid en burgemeester Aleid Wolfsen zelf bijna weggepest door media?
dinsdag, 27 september 2011

De Utrechtse burgemeester werd de laatste maanden in de media zwaar bekritiseerd door zijn optreden naar aanleiding van het weggepeste homostel in Leidsche Rijn. Aleid Wolfsen had al een valse start gemaakt door het referendum met slechts twee PvdA-kandidaten. Naarmate de tijd verstreek werd het beeld er niet veel beter op. Het landhuis dat de burgervader van Utrecht aan overlastgevende Roma's ter beschikking stelde - inmiddels bijna vergeten door de nieuwe incidenten - was bijvoorbeeld geen hoogtepunt.

De onderzoeker van RTV Utrecht denkt dat een deel van de media zich ten doel heeft gesteld de burgemeester te laten aftreden en gaat op onderzoek uit.

Burgemeester Wolfsen zou eerder 131.000 exemplaren van Ons Utrecht hebben laten vernietigen omdat er een onjuistheid in zou hebben gestaan over diens declaratie van pensionkosten (Wolfsen kon niet snel een woning vinden in Utrecht). Maar of er is vernietigd wordt niet duidelijk, de uitgever wil nog steeds geen helderheid verschaffen hierover, meldt de onderzoeker van RTV Utrecht.

Chef redactie Robert Jan van der Horst van Ons Utrecht legt voor camera uit dat de contractverlenging over (plaatsing van) gemeenteberichten in de krant net in die periode speelde. 'Er werd redelijke druk uitgeoefent', aldus Van der Horst. 

Tymon de Weger van de ChristenUnie werkte een jaar met Wolfsen samen. Hij noemt dit optreden van Wolfsen onhandig.

Columnist Jerry Goossens (AD/Utrechts Nieuwsblad) noemt het artikel over de pensionkosten 'een natte scheet', dáár ging het niet meer over. Aleid Wolfsen had kennelijk niemand die hem afraadde te bellen naar de uitgever. Goossens vindt in de korte documentaire niet dat de media te ver zijn gegaan.

Bekijk hier de uitzending, ook over het door jongeren weggepeste homostel: http://www.rtvutrecht.nl/omroep/390239

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 19 februari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Alex Brenninkmeijer wordt hoogleraar Institutionele aspecten van de rechtsstaat

“Als oud-rechter, voormalig Nationale ombudsman en tegenwoordig lid van de Europese Rekenkamer heb ik ervaring met drie instituties van de rechtsstaat, het lijkt mij geweldig om mijn ervaring in de Utrechtse academische context te delen en mee te werken aan het strategisch thema Instituties”, aldus Brenninkmeijer.

Vanaf juli dit jaar is voormalig nationaal ombudsman dr. Alex Brenninkmeijer (1951) hoogleraar ‘Institutionele aspecten van de rechtsstaat’ aan de Universiteit Utrecht, zo laat de UU weten.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden