Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - VN Jongerenverkiezing, wie van de rechtenstudenten gaat door: Nadia Mahdaoui of Kirty Matabadal?

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - VN Jongerenverkiezing, wie van de rechtenstudenten gaat door: Nadia Mahdaoui of Kirty Matabadal?

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Studenten arrow VN Jongerenverkiezing, wie van de rechtenstudenten gaat door: Nadia Mahdaoui of Kirty Matabadal?
 
VN Jongerenverkiezing, wie van de rechtenstudenten gaat door: Nadia Mahdaoui of Kirty Matabadal?
woensdag, 28 september 2011

Rechtenstudentes strijden om stemmen

Sinds maandag jl. is de halve finale van de VN Jongerenverkiezing van start gegaan. Drie weken lang voeren steeds 2 van de 6 overgebleven kandidaten campagne tegen elkaar om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Dat stemmen kan via internet en per sms. Elke week wordt er op deze manier een finalist bekend. Eric van Doorn (24, Veenendaal), Lauren Schuivens (21, Maastricht), Annette Morón (21, Amsterdam), Kirty Matabadal (23, Zoetermeer), Nadia Mahdaoui (22, Hendrik Ido Ambacht) en Diederik Vasse  (22, Utrecht) zullen de komende weken campagne voeren om zo veel mogelijk jongeren te overtuigen dat zij de ideale kandidaat zijn. Diederik neemt de plaats in van Marcel Belderbos (zijn studie ging voor).

Twee talenten verdienen onze aandacht want beiden studeren rechten. Kirty Matadabal is gekoppeld in de strijd aan Nadia Mahdaoui.

Nadia gaat voor de armoedebestrijding (geïnspireerd door situatie jeugd in Marokko) en Kirty, Leidse bachelorstudente en lid van een pleitgenootschap Virtus, voor toegang tot water in de wereld. Dat is toch een USP van Nederland en niet zonder succes. Daar kan Elsa van de Loo - kandidate in 2009 - over meepraten (vgl  http://juridischdagblad.nl/content/view/8674/53/).

Kirty doet als 'Chairman Youth4help foundation' overigens een beetje denken aan Melody Hossaini (deelneemster The Apprentice UK), gelet op alle projecten die zij heeft geïnitieerd. Tot en met zondag 2 oktober doen de rechtenstudenten er alles aan om zoveel mogelijk stemmen te werven.

De kandidaten hebben zich al voorgesteld op dewereldvandevn.nl, een selectie daaruit:

Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?

Nadia Mahdaoui hbo-rechtenstudente Nadia Mahdaoui hbo-rechtenstudente (Haagse Hogeschool):

'Een jongere zou op mij moeten stemmen omdat, ik me keihard ga inzetten om de stem van de Nederlandse jongeren te laten horen bij de VN.  Hetgeen waar ik voor pleit komt voort uit mijn ervaringen. Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar mijn ouders komen uit arm dorpje in Marokko. Zo zag ik al van jongs af aan dat veel mensen in armoede leefden en daar weinig aan konden doen. Door mijn afkomst is mijn armoede-besef en mijn ideaal om dit ook te veranderen zeer sterk.

Ik sta hier niet voor mijzelf, maar voor de jongeren die in armoede leven. Ik wil graag een spreekbuis zijn voor de Nederlandse jongeren, maar heb dus wel jullie stemmen nodig!'

Waarom zou een jongere op jou moeten stemmen?

Kirty Matadabal, Leidse rechtenstudenteKirty Matabadal:

'Omdat ik in de kracht van jongeren geloof. Ik heb een ‘Stop thinking - Start acting' approach. Ik wil jongeren een stem geven om gehoord te worden. Samen met hen doelgerichte projecten opzetten, naar events meenemen of zelf organiseren, hen met beleidsmakers in contact brengen en met elkaar verbinden. Ik geloof erin dat jongeren een verschil kunnen maken in de wereld omdat zij vaak taboes e.d. kunnen doorbreken en verder kijken dan gespannen politieke situaties. Het gaat om de mens, niet om beleid.'

Stemmen

Een stem uitbrengen kan via internet of per sms. SMS nadia naar 5040 voor Nadia Mahdaoui of SMS kirty naar 5040 voor Kirty Matabadal. Of via deze link.

Kirty roept in een persbericht van de UL medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden op om op haar te stemmen. ‘Ik ben er trots op in Leiden te studeren en dat draag ik ook uit in de interviews die ik geef. Mijn rivale in deze ronde heeft de steun van de Hogeschool Den Haag, ik reken op de steun van mijn universiteit.’

Wie van de finalisten naar New York mag wordt duidelijk op 23 oktober, de laatste stemronde tijdens het evenement UN&me.

Over VN Jongerenverkiezing

De verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad, in samenwerking met de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 25 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden