Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dekker belooft lagere huurstijging 2005

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dekker belooft lagere huurstijging 2005

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
Dekker belooft lagere huurstijging 2005
dinsdag, 15 maart 2005

Maximale huurverhoging die verhuurders in 2005 mogen vragen is 2,7%

De gemiddelde huurverhoging zou in 2005 lager uitkomen dan de voorgaande jaren. Dit schrijft minister Dekker in een brief aan gemeenten en corporaties.

Was de gemiddelde huurverhoging in 2004 nog 2,9 procent, komend jaar wordt een gemiddelde verwacht van 1,8 procent. Voor corporaties ligt dit nog lager, zij mogen hun huur gemiddeld met 1,6 procent verhogen. De maximale huurverhoging die verhuurders in 2005 mogen vragen is 2,7 procent.

Aldus de cijfers van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, VROM.

De maximale huurprijsgrens voor woningen waarvoor huursubsidie kan worden ontvangen is 604,72 euro. Voor woningen met een huurprijs daarboven bepalen verhuurders zelf de huurstijging. Huurders ontvangen uiterlijk 30 april 2005 van hun verhuurder een brief met daarin de voorgestelde huurverhoging.

Nieuw huurbeleid VROM
De lage huurstijging in 2005 is een eerste stap op weg naar het nieuwe huurbeleid. De belangrijkste wijzigingen van het nieuwe huurbeleid, waarover vorige week in de Tweede Kamer is gesproken, gaan pas op 1 juli 2006 in.

Met het nieuwe huurbeleid wil minister Dekker ervoor zorgen dat woningzoekenden makkelijker aan een woning komen. Zij wil het aanbod van woningen vergroten en een betere prijs-kwaliteitverhouding van huurwoningen realiseren. Hiervoor is het noodzakelijk dat op termijn de huur van meer woningen wordt vrijgelaten, zo meent de minister.

De Woobond en andere organisaties zijn fel tegen de plannen van Dekker.

Dekkers plannen leveren maar liefst 42 verschillende huurregimes op

PvdA Tweede-Kamerlid Staf Depla heeft minister Dekker voorgerekend dat er maar liefst 42 verschillende huurregimes komen, als haar huurbeleidsplannen worden uitgevoerd. Depla bood tijdens het kamerdebat op 8 maart Dekker daarom een telraam aan, zodat zij met hem mee kon tellen.

Acties richting de Tweede Kamer

Drie maart organiseerde de Woonbond een landelijke demonstratie tegen het huurbeleid. Doel was de Tweede Kamer ervan te doordringen dat de huurbeleidsplannen van Dekker van tafel moeten. Jong en oud kwam opdraven en hoorde hoe de woordvoerders van de vertegenwoordigde maatschappelijke organisaties ongemeen fel van leer trokken tegen wat Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten betitelde als 'asociale plannen'.

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 26 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden