Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dekker belooft lagere huurstijging 2005

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dekker belooft lagere huurstijging 2005

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
Dekker belooft lagere huurstijging 2005
dinsdag, 15 maart 2005

Maximale huurverhoging die verhuurders in 2005 mogen vragen is 2,7%

De gemiddelde huurverhoging zou in 2005 lager uitkomen dan de voorgaande jaren. Dit schrijft minister Dekker in een brief aan gemeenten en corporaties.

Was de gemiddelde huurverhoging in 2004 nog 2,9 procent, komend jaar wordt een gemiddelde verwacht van 1,8 procent. Voor corporaties ligt dit nog lager, zij mogen hun huur gemiddeld met 1,6 procent verhogen. De maximale huurverhoging die verhuurders in 2005 mogen vragen is 2,7 procent.

Aldus de cijfers van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, VROM.

De maximale huurprijsgrens voor woningen waarvoor huursubsidie kan worden ontvangen is 604,72 euro. Voor woningen met een huurprijs daarboven bepalen verhuurders zelf de huurstijging. Huurders ontvangen uiterlijk 30 april 2005 van hun verhuurder een brief met daarin de voorgestelde huurverhoging.

Nieuw huurbeleid VROM
De lage huurstijging in 2005 is een eerste stap op weg naar het nieuwe huurbeleid. De belangrijkste wijzigingen van het nieuwe huurbeleid, waarover vorige week in de Tweede Kamer is gesproken, gaan pas op 1 juli 2006 in.

Met het nieuwe huurbeleid wil minister Dekker ervoor zorgen dat woningzoekenden makkelijker aan een woning komen. Zij wil het aanbod van woningen vergroten en een betere prijs-kwaliteitverhouding van huurwoningen realiseren. Hiervoor is het noodzakelijk dat op termijn de huur van meer woningen wordt vrijgelaten, zo meent de minister.

De Woobond en andere organisaties zijn fel tegen de plannen van Dekker.

Dekkers plannen leveren maar liefst 42 verschillende huurregimes op

PvdA Tweede-Kamerlid Staf Depla heeft minister Dekker voorgerekend dat er maar liefst 42 verschillende huurregimes komen, als haar huurbeleidsplannen worden uitgevoerd. Depla bood tijdens het kamerdebat op 8 maart Dekker daarom een telraam aan, zodat zij met hem mee kon tellen.

Acties richting de Tweede Kamer

Drie maart organiseerde de Woonbond een landelijke demonstratie tegen het huurbeleid. Doel was de Tweede Kamer ervan te doordringen dat de huurbeleidsplannen van Dekker van tafel moeten. Jong en oud kwam opdraven en hoorde hoe de woordvoerders van de vertegenwoordigde maatschappelijke organisaties ongemeen fel van leer trokken tegen wat Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten betitelde als 'asociale plannen'.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 21 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden