Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Na schrapping van het tableau blijft een advocaat nog immer verantwoordelijk voor zijn zaakjes

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Na schrapping van het tableau blijft een advocaat nog immer verantwoordelijk voor zijn zaakjes

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Na schrapping van het tableau blijft een advocaat nog immer verantwoordelijk voor zijn zaakjes
 
Na schrapping van het tableau blijft een advocaat nog immer verantwoordelijk voor zijn zaakjes
woensdag, 5 oktober 2011

Liegen dat het gedrukt staat

Ook na schrapping van het tableau blijft een advocaat verantwoordelijk voor zijn handelen als advocaat, zo wordt nog 'ns benadrukt in deze beslissing van de Bossche Raad van Discipline. Verweerder was advocaat van de wederpartij van klaagster in een procedure bij de kantonrechter Sittard/Geleen.

Klaagster is in die procedure veroordeeld in de proceskosten. Na betekening van dit vonnis heeft klaagster, bij aangetekende brief van 30 juli 2008, aan verweerder verzocht om termijnbetaling en voorgesteld in maandelijkse termijnen van € 25,= af te lossen. “Ik heb geen aangetekende brief van uw cliënt ontvangen, wel zie ik in het dossier een lege envelop. Wat ik niet heb kan ik niet afgeven”. De advocaat zegt aldus die brief nooit te hebben ontvangen en legt hupsakéé... derdenbeslag op haar WAO-uitkering. De raad:

 'Nadat klaagster op 9 juli 2009 tegen verweerder een klacht had ingediend en de raad hierop bij uitspraak van 12 april 2010 had beslist, is de brief van 30 juli 2008, waarvan verweerder de ontvangst heeft ontkend, in een andere procedure alsnog boven water gekomen.

Uit r.o. 6.1 van de beslissing van de Kamer voor gerechtsdeurwaarders te Amsterdam van 23 november 2010 blijkt immers dat, anders dan in de vorige klachtprocedure kon worden vastgesteld, verweerder wel degelijk in bezit is geweest van de brief van klaagster van 30 juli 2008 en deze zelfs op 8 augustus 2008 heeft doorgezonden naar de deurwaarder. De klacht houdt thans in dat verweerder welbewust heeft gelogen over de ontvangst van klaagsters brief van 30 juli 2008 en de afspraak omtrent de betalingsregeling. Nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden en de klacht ziet op dit nieuwe feit, moet de klacht ontvankelijk worden geacht.'

Klacht gegrond, da's helder, maar schorsing van de gewezen-advocaat van 2 maanden? Ja dat kan, want als hij zich weer inschrijft als advocaat dan gaat deze sanctie pas in. 

Wanneer krijgt de secretaresse (administratie) eens niet de schuld?

 'In het licht van het bovenstaande rekent de raad het verweerder thans zwaar aan dat verweerder klaagster in de eerste klachtzaak ervan heeft beschuldigd dat zij hem expres een lege enveloppe had verstuurd, teneinde een niet bestaande betalingsregeling aannemelijk te maken en dat hij, geconfronteerd met het feit dat hij de brief wel degelijk in zijn bezit heeft gehad, de verantwoordelijkheid voor de fout legt bij de administratie van zijn vorige kantoor. Een advocaat blijft voor die administratie immers te allen tijde zelf verantwoordelijk.'

YA2038 Raad van Discipline 's-Hertogenbosch M 26 - 2011

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 22 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden