Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - F-16's van Vliegbasis Volkel komende weken naar Afghanistan

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - F-16's van Vliegbasis Volkel komende weken naar Afghanistan

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
F-16's van Vliegbasis Volkel komende weken naar Afghanistan
dinsdag, 15 maart 2005

Image

Defensie meldt dat een F-16 detachement van Vliegbasis Volkel vanaf 1 april wordt gestationeerd op het vliegveld van Kaboel in Afghanistan. Van daaruit gaan de jachtbommenwerpers luchtsteun verlenen aan grondtroepen van de International Security Assistance Force (ISAF).

De eenheid telt ongeveer honderd militairen en vier toestellen en staat onder leiding van luitenant-kolonel-vlieger Bertil van Geel, commandant van het 312 Squadron op Vliegbasis Volkel.

Het detachement vertrekt de komende weken gefaseerd naar Afghanistan en bestaat naast vliegers uit technisch, ondersteunend en bewakingspersoneel. De uitzendtermijn bedraagt drie maanden, waarna de Volkelse militairen worden afgelost. In principe stelt het kabinet de F-16s voor de periode van één jaar ter beschikking aan ISAF. Op het vliegveld van Kaboel bevindt zich op dit moment nog een detachement van de Koninklijke Luchtmacht met Apache-helikopters. Deze eenheid, afkomstig van Vliegbasis Gilze-Rijen, opereert sinds april 2004 in Afghanistan en wordt na 31 maart a.s. teruggetrokken.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden