Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Managementgoeroe Ben Tiggelaar, prof. De Ruiter en zanger Syb vd Ploeg op jubileum ex-gedetineerden

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Managementgoeroe Ben Tiggelaar, prof. De Ruiter en zanger Syb vd Ploeg op jubileum ex-gedetineerden

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Managementgoeroe Ben Tiggelaar, prof. De Ruiter en zanger Syb vd Ploeg op jubileum ex-gedetineerden
 
Managementgoeroe Ben Tiggelaar, prof. De Ruiter en zanger Syb vd Ploeg op jubileum ex-gedetineerden
vrijdag, 21 oktober 2011

'Deze dag willen we ons afvragen hoe je écht perspectief kan bieden'

Het belooft een enerverende dag te worden bij de landelijke organisatie voor begeleiding van (ex-)gedetineerden. Exodus, bestaat dertig jaar en dat is reden voor een speciale dag. 

Op zaterdag 29 oktober te Amersfoort is het symposium met bijzondere bijdragen van onder meer managementgoeroe Ben Tiggelaar (bekend van zijn 'MBA in één dag'), hoogleraren Corine de Ruiter (forensische psychiatrie) en Miranda Boone (penologie en penitentiair recht). Het geheel wordt opgeluisterd door zanger Syb 'In nije dei' van der Ploeg (De Kast) en procureur-generaal Han Moraal.

Toelichting van Exodus uit de persaankondiging

'De roep om strenger en harder te straffen neemt toe, en wordt omgezet in politieke voorstellen. Exodus laat in 30 jaar ervaring zien dat juist zorgvuldige begeleiding en de inzet van vrijwilligers tot goede resultaten kan leiden en voorkomt dat mensen terugvallen in crimineel gedrag.

Rien Timmer, directeur van het jarige Exodus, over het thema: 'De vraag is of het één het ander uitsluit. In de discussies hierover lijken doelen als vergelding en resocialisatie vaak lijnrecht tegenover elkaar te staan. Deze dag willen we ons afvragen hoe je écht perspectief kan bieden op een toekomst zonder criminaliteit, voor (ex-)gedetineerden en hun relaties, maar ook voor slachtoffers en voor de samenleving als geheel.'

Perspectief is daarom het thema van het Jubileumsymposium dat Exodus organiseert. Dit thema zal vanuit een scala aan invalshoeken belicht worden. Ben Tiggelaar zal zijn visie op de (on)mogelijkheden van gedragsverandering presenteren. Syb van der Ploeg bezingt het thema met een keur van liedjes uit zijn repertoire. Zandkunstenaar Gert van der Vijver beeldt het thema uit in zandkunst. Oud profwielrenner Rini Wagtmans zal in gesprek gaan met ex-gedetineerde Exodus-bewoners over hun levensperspectief.

De hoogleraren De Ruiter en Boone zullen stellingen inbrengen voor een discussie waaraan ook procureur-generaal Han Moraal en Peter van der Sande (voorzitter International Corrections and Prisons Association) deelnemen. Claudia Schoemacher brengt in het forum haar ervaringen in als kind van ex-gedetineerden en Henriette van der Klok (organisatie 'Slachtoffer in Beeld') zal het perspectief van slachtoffers van delicten naar voren brengen. De jubileumdag staat onder leiding van NCRV-presentator Klaas Drupsteen.

Met 230 betaalde medewerkers en ruim 1900 vrijwilligers is Exodus in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde naam in het begeleiden van (ex-)gedetineerden. De christelijke organisatie, opgericht vanuit de rooms-katholieke en protestantse kerken, begeleidt nu jaarlijks in 11 Exodushuizen ruim 450 (ex-)gedetineerden en bereikt met tientallen vrijwilligersgroepen via allerlei activiteiten nog eens zo'n 5000 (ex-)gedetineerden. De organisatie ontving in de loop der jaren diverse prijzen en de positieve resultaten van de begeleiding werden door wetenschappelijk onderzoek bevestigd.'

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 22 februari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden