Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw
woensdag, 16 maart 2005

Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil maximaal 400.000 euro beschikbaar stellen om als proef detacheringsbedrijven uitkeringsgerechtigden aan werk te laten helpen in de land- en tuinbouw. zo meldt zijn departement.

Deze bedrijven nemen de uitkeringsinstanties, boeren en tuinders de administratieve rompslomp uit handen. Daarnaast gaan uitvoeringsinstanties er door betere afspraken en strengere controles voor zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan.

Een en ander staat in een brief die Van Hoof heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. In de brief staan de maatregelen die Van Hoof neemt met LTO-Nederland, uitvoeringsinstanties en de Raad voor Werk en Inkomen om ervoor te zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan. Alle betrokken partijen hebben hier een eigen rol in.

In drie regio's komen er proefprojecten met detacheringsbedrijven. De detacheringsbedrijven kunnen bijstandsgerechtigden voor een langere periode in dienst nemen om ze achtereenvolgens te laten oogsten bij verschillende tuinders en boeren.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 22 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden