Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
400.000 euro subsidie voor detachering uitkeringsgerechtigden in land- en tuinbouw
woensdag, 16 maart 2005

Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil maximaal 400.000 euro beschikbaar stellen om als proef detacheringsbedrijven uitkeringsgerechtigden aan werk te laten helpen in de land- en tuinbouw. zo meldt zijn departement.

Deze bedrijven nemen de uitkeringsinstanties, boeren en tuinders de administratieve rompslomp uit handen. Daarnaast gaan uitvoeringsinstanties er door betere afspraken en strengere controles voor zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan.

Een en ander staat in een brief die Van Hoof heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. In de brief staan de maatregelen die Van Hoof neemt met LTO-Nederland, uitvoeringsinstanties en de Raad voor Werk en Inkomen om ervoor te zorgen dat meer mensen met een uitkering als seizoenwerker aan de slag gaan. Alle betrokken partijen hebben hier een eigen rol in.

In drie regio's komen er proefprojecten met detacheringsbedrijven. De detacheringsbedrijven kunnen bijstandsgerechtigden voor een langere periode in dienst nemen om ze achtereenvolgens te laten oogsten bij verschillende tuinders en boeren.

 
< Vorige   Volgende >


 vrijdag, 20 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden