Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur
 
Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur
woensdag, 23 november 2011

Rvdr, Den Haag - Vandaag komt de dienst “digitaal indienen en publiceren insolventies” voor de advocatuur weer beschikbaar op het Digitaal loket rechtspraak.

Om toegang te verkrijgen tot de diensten van het Digitaal loket rechtspraak, http://loket.rechtspraak.nl, heeft de advocatuur inloggegevens nodig. De inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord.

Alle advocaten zijn per brief op de hoogte gesteld van hun gebruikersnaam en in een apart schrijven van hun wachtwoord. Voor inlog op het Digitaal Loket kunt u gebruik maken van:

-Het account dat door u reeds geactiveerd is in het kader van de dienst “roljournalen”;
-Indien u het account voor het Digitaal Loket nog niet geactiveerd heeft, kunt u door middel van de gebruikersnaam en het wachtwoord, die u in oktober zijn toegezonden in het kader van de heropening van het Digitaal Loket, inloggen.
-Indien u niet (meer) beschikt over uw inloggegevens kunt u contact opnemen met de helpdesk.
Kosten

Door de overstap naar een andere leverancier is de Rechtspraak genoodzaakt om voor de toegang tot de diensten op het Digitaal Loket een tarief in rekening te brengen van € 22,50 per gebruikersnaam. Het gaat om de periode van 18 oktober 2011 tot 18 oktober 2012. Dit bedrag dekt de kosten die met het gebruik van de herziene technische infra- en beveiligingstructuur gemoeid gaan. Advocaten zullen deze factuur in januari 2012 ontvangen. Voor het gebruik van de dienst “digitaal indienen en publiceren insolventies” worden niet afzonderlijk kosten in rekening gebracht.

Contact

Advocaten kunnen met vragen over het Digitaal loket rechtspraak contact opnemen met de helpdesk spir-it via Dit e-mail adres wordt beschermd tegen from spam bots, u hebt Javascript nodig om het te bekijken

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 19 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden