Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur
 
Dienst DIPI weer beschikbaar voor advocatuur
woensdag, 23 november 2011

Rvdr, Den Haag - Vandaag komt de dienst “digitaal indienen en publiceren insolventies” voor de advocatuur weer beschikbaar op het Digitaal loket rechtspraak.

Om toegang te verkrijgen tot de diensten van het Digitaal loket rechtspraak, http://loket.rechtspraak.nl, heeft de advocatuur inloggegevens nodig. De inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord.

Alle advocaten zijn per brief op de hoogte gesteld van hun gebruikersnaam en in een apart schrijven van hun wachtwoord. Voor inlog op het Digitaal Loket kunt u gebruik maken van:

-Het account dat door u reeds geactiveerd is in het kader van de dienst “roljournalen”;
-Indien u het account voor het Digitaal Loket nog niet geactiveerd heeft, kunt u door middel van de gebruikersnaam en het wachtwoord, die u in oktober zijn toegezonden in het kader van de heropening van het Digitaal Loket, inloggen.
-Indien u niet (meer) beschikt over uw inloggegevens kunt u contact opnemen met de helpdesk.
Kosten

Door de overstap naar een andere leverancier is de Rechtspraak genoodzaakt om voor de toegang tot de diensten op het Digitaal Loket een tarief in rekening te brengen van € 22,50 per gebruikersnaam. Het gaat om de periode van 18 oktober 2011 tot 18 oktober 2012. Dit bedrag dekt de kosten die met het gebruik van de herziene technische infra- en beveiligingstructuur gemoeid gaan. Advocaten zullen deze factuur in januari 2012 ontvangen. Voor het gebruik van de dienst “digitaal indienen en publiceren insolventies” worden niet afzonderlijk kosten in rekening gebracht.

Contact

Advocaten kunnen met vragen over het Digitaal loket rechtspraak contact opnemen met de helpdesk spir-it via Dit e-mail adres wordt beschermd tegen from spam bots, u hebt Javascript nodig om het te bekijken

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 22 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
Edward Kleemans in commissie National Academy of Sciences voor onderzoek naar illegale tabaksmarkt
Edward Kleemans, hoogleraar Zware Criminaliteit en Rechtshandhaving, is benoemd in de onderzoekscommissie 'Committee on the Illicit Tobacco Market' van de NAS. Dat laat de Vrije Universiteit weten. Met de staf van de National Academy of Sciences gaat deze commissie onderzoek doen naar de 'stand van de internationale wetenschappelijke kennis op het gebied van roken, tabaksbeleid en de illegale tabaksmarkt'.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden