Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Rechtenstudenten opgelet: inschrijving Nationale Requireerwedstrijd van start

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Rechtenstudenten opgelet: inschrijving Nationale Requireerwedstrijd van start

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Studenten arrow Rechtenstudenten opgelet: inschrijving Nationale Requireerwedstrijd van start
 
Rechtenstudenten opgelet: inschrijving Nationale Requireerwedstrijd van start
vrijdag, 30 december 2011

Openbaar Ministerie - Jouw kans om nader kennis te maken met het boeiende vak van officier van justitie!Geef je op voor de Nationale Requireerwedstrijd en laat zien dat jij vol overgave kunt requireren. De enige eisen voor deelname zijn dat je rechten studeert aan een Nederlandse universiteit en basiskennis hebt van straf- en strafprocesrecht.

Je doet eerst mee aan een voorronde op jouw universiteit. De winnaar gaat door naar de landelijke finale die plaatsvindt op 19 en 20 april in Amsterdam. De eerste dag staat in het teken van workshops: door een debattrainer en een ervaren officier van justitie.

"Een goed requisitoir is gebaseerd op gedegen kennis van het dossier en het strafrecht. Heel belangrijk zijn daarnaast: overtuigingskracht van argumenten, bezieling en authenciteit", aldus officier van justitie Koos Plooij die voorgaande jaren de workshops gaf.

Op de tweede finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan een deskundige jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een advocaat. De winnaar wordt beloond met een stageweek bij het parket Amsterdam. Grijp die kans en geef je op! Inschrijven kan tot en met woensdag 1 februari 2012. Link http://www.om.nl/onderwerpen/nationale/aanmelden/

Oud-finalisten over de Nationale Requireerwedstrijd:

Eliza Scheps (Rijksuniversiteit Groningen), winnaar 2011:
"Ik heb meegedaan aan deze wedstrijd om het ook eens een keer van de kant van het OM te bekijken, want vanuit de studentenrechtbank heb ik het vanuit de advocatuur bekeken. Ik denk dat ik graag bij het OM zou willen werken, maar dan moet ik zeker de tips ter harte nemen die ik heb gekregen."

Lisa de Graaf (VU Amsterdam), winnaar 2010:
"Ik vond het geweldig om met allerlei mensen uit het vak te kunnen praten. Ik heb het, afgezien van de zenuwen op de dag van de finale zelf, heel erg naar mijn zin gehad!"

Corjan Kroon (Erasmus Universiteit Rotterdam), finalist 2010:
"Het was leerzaam maar vooral ook erg gezellig. Naarmate ik meer inzicht krijg in het werk dat een officier van justitie doet, krijg ik steeds meer het gevoel dat ik dat werk erg leuk zou vinden en dat het ook bij me past."

Merel Dekkers (Universiteit van Tilburg), finalist 2009:
"Het is sowieso erg leerzaam om zelf aan de slag te gaan met een dossier en een requisitoir op te stellen en om daarnaast ook te bedenken hoe een advocaat naar de zaak kijkt."

Niek Kraut (Universiteit Nijmegen), finalist 2009:
"Een wedstrijdelement is altijd leuk en als je dan voor passie van strafrecht houdt dan is dit wel de ultieme uitdaging."

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 25 februari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden