Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari
 
Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari
vrijdag, 6 januari 2012

Aankondiging NVSA - Hanteert u tijdens een verhoor de juiste vraagtechnieken? Analyseert u een getuige ook op non-verbale communicatie? En wat valt hier dan uit af te leiden?

Tijdens de cursus leugenherkenning die het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau organiseert op 17 januari 2012 in samenwerking met Gerard van den Berg (leugenexpert) komen bovenstaande vragen aan de orde.

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn 7 PO-punten toegekend. De kosten voor de cursus bedragen 625 euro. Let op: het maximale deelnemers aantal is 10 personen.

Tijdens het ochtenddeel van de cursus leert u methodieken om inconsistenties (leugens) te detecteren die zijn gebaseerd op lichaamstaal, taalpatronen en micro-expressies. Deze combinatie zorgt voor een hoge mate van zekerheid.

In het middagdeel wordt er stil gestaan bij verhoortechnieken. De aangeleerde methodiek stelt u in staat om op een professionele manier een interview te doen waarbij de informatie die ontvangen wordt compleet en betrouwbaar zal zijn.

De opgedane kennis komt onder andere goed van pas bij het horen van getuigen en verdachten. De casussen die aan bod komen hebben allen betrekking op uw praktijk. Zij zullen een sterk herkenbaar karakter dragen.

Aanvang cursus:
09:00 uur

Einde cursus:
17:15 uur

Cursuslocatie:
Bussiness centrum Archimedes
Archimedesstraat 12
3316 AB Dordrecht

Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link:
http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/17/Cursus-Leugenherkenning.html

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 26 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden