Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari
 
Interessant hulpmiddel voor niet alleen strafrechtadvocaten: cursus leugenherkenning op 17 januari
vrijdag, 6 januari 2012

Aankondiging NVSA - Hanteert u tijdens een verhoor de juiste vraagtechnieken? Analyseert u een getuige ook op non-verbale communicatie? En wat valt hier dan uit af te leiden?

Tijdens de cursus leugenherkenning die het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau organiseert op 17 januari 2012 in samenwerking met Gerard van den Berg (leugenexpert) komen bovenstaande vragen aan de orde.

Door de Nederlandse Orde van Advocaten zijn 7 PO-punten toegekend. De kosten voor de cursus bedragen 625 euro. Let op: het maximale deelnemers aantal is 10 personen.

Tijdens het ochtenddeel van de cursus leert u methodieken om inconsistenties (leugens) te detecteren die zijn gebaseerd op lichaamstaal, taalpatronen en micro-expressies. Deze combinatie zorgt voor een hoge mate van zekerheid.

In het middagdeel wordt er stil gestaan bij verhoortechnieken. De aangeleerde methodiek stelt u in staat om op een professionele manier een interview te doen waarbij de informatie die ontvangen wordt compleet en betrouwbaar zal zijn.

De opgedane kennis komt onder andere goed van pas bij het horen van getuigen en verdachten. De casussen die aan bod komen hebben allen betrekking op uw praktijk. Zij zullen een sterk herkenbaar karakter dragen.

Aanvang cursus:
09:00 uur

Einde cursus:
17:15 uur

Cursuslocatie:
Bussiness centrum Archimedes
Archimedesstraat 12
3316 AB Dordrecht

Voor meer informatie of om u aan te melden klikt u op onderstaande link:
http://www.forensischonderzoeksbureau.nl/cursus/17/Cursus-Leugenherkenning.html

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 16 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden