Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen
 
Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen
vrijdag, 13 januari 2012

Verweerster/advocate is door klaagster ingeschakeld voor een geschil tussen klaagster en haar buurman (S.). Klaagster heeft van S geld te vorderen omdat zij ten behoeve van S geld heeft geleend bij [postorderbedrijf W] (€ 1.900,00). Buurman raakt in de WSNP. Verweerster heeft de vordering ingediend bij de bewindvoerder. Verder kon zij, althans voor zover het klaagsters vordering op S betrof, niets voor klaagster doen.

Klaagster verwijt de advocate onder meer dat zij niet tegen [W] "durft te procederen", zulks weigert, en dat klaagster tweemaal een eigen bijdrage heeft moeten betalen terwijl haar bemoeienissen voor klaagster weinig of geen effect hebben gesorteerd.

De raad

Verweerster kon menen dat procederen tegen postorderbedrijf in dit geval zinloos was. Dat zij voor klaagster twee toevoegingen aanvroeg en tweemaal eigen bijdrage liet betalen niet klachtwaardig.

 'De zaak biedt onvoldoende feitelijke aanknopingspunten voor de veronderstelling dat verweerster geen toevoeging had behoren aan te vragen waar het de kwestie [W] betreft en evenmin dat het aan haar te verwijten valt dat klaagster niet van de anticumulatieregeling kon profiteren.

Verweerster heeft in die (de tweede) zaak met [W] contact gezocht en dat zulks van meet af aan zinloos was, dat van meet af aan duidelijk was dat [W] klaagster niet op enigerlei wijze tegemoet zou willen treden en al meteen zo duidelijk dat verweerster daarvoor geen toevoeging had moeten aanvragen, is niet gesteld of gebleken. In elk geval heeft verweerster bewerkstelligd dat een afbetalingsregeling met [W] tot stand kwam.'

Klacht kennelijk ongegrond.

YA2320 Raad van Discipline Arnhem 11-150

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 17 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanaf vandaag is het Juridisch Loket minder lang open en telefoontarief verhoogd

Aangepaste openingstijden

De bezuinigingen, zo herhaalt het Juridisch Loket nog maar eens, hebben geleid tot maatregelen voor rechtzoekenden. Het Juridisch Loket zegt wel 'overal open en bereikbaar' te willen blijven.

Wie het Juridisch Loket bezoekt dient te letten op de aangepaste openingstijden (zie schema onderaan).
Telefonisch is het loket op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur bereikbaar.

Voor de rechtshulplijn 0900 - 8020 geldt m.i.v. vandaag het verhoogde telefoontarief van € 0,20 p/m. Een online bezoekje aan www.juridischloket.nl scheelt misschien een gang naar het loket.

LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden