Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen
 
Advocate mocht kansloze zaak stoppen na twee toevoegingen en betaalde eigen bijdragen
vrijdag, 13 januari 2012

Verweerster/advocate is door klaagster ingeschakeld voor een geschil tussen klaagster en haar buurman (S.). Klaagster heeft van S geld te vorderen omdat zij ten behoeve van S geld heeft geleend bij [postorderbedrijf W] (€ 1.900,00). Buurman raakt in de WSNP. Verweerster heeft de vordering ingediend bij de bewindvoerder. Verder kon zij, althans voor zover het klaagsters vordering op S betrof, niets voor klaagster doen.

Klaagster verwijt de advocate onder meer dat zij niet tegen [W] "durft te procederen", zulks weigert, en dat klaagster tweemaal een eigen bijdrage heeft moeten betalen terwijl haar bemoeienissen voor klaagster weinig of geen effect hebben gesorteerd.

De raad

Verweerster kon menen dat procederen tegen postorderbedrijf in dit geval zinloos was. Dat zij voor klaagster twee toevoegingen aanvroeg en tweemaal eigen bijdrage liet betalen niet klachtwaardig.

 'De zaak biedt onvoldoende feitelijke aanknopingspunten voor de veronderstelling dat verweerster geen toevoeging had behoren aan te vragen waar het de kwestie [W] betreft en evenmin dat het aan haar te verwijten valt dat klaagster niet van de anticumulatieregeling kon profiteren.

Verweerster heeft in die (de tweede) zaak met [W] contact gezocht en dat zulks van meet af aan zinloos was, dat van meet af aan duidelijk was dat [W] klaagster niet op enigerlei wijze tegemoet zou willen treden en al meteen zo duidelijk dat verweerster daarvoor geen toevoeging had moeten aanvragen, is niet gesteld of gebleken. In elk geval heeft verweerster bewerkstelligd dat een afbetalingsregeling met [W] tot stand kwam.'

Klacht kennelijk ongegrond.

YA2320 Raad van Discipline Arnhem 11-150

 
< Vorige   Volgende >


 vrijdag, 20 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genève. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden