Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Morgenavond JFV Grotius debat in Leiden over doordraaiende camera’s: grenzen aan de journalistiek?
 
Morgenavond JFV Grotius debat in Leiden over doordraaiende camera’s: grenzen aan de journalistiek?
maandag, 5 maart 2012

Universiteit Leiden - TV journalisten en politici botsen de laatst tijd vaak. (Journalisten botsen nu ook met columnisten, zoals in de 'zaak' Naema Tahir en haar partner/rechtsfilosoof Andreas Kinneging, red. NJD).

Een nieuwe stijl van intimiderende journalistiek lijkt zijn intrede te hebben gedaan. Is dit journalistiek anno 2012 of moeten er spelregels komen voor 'journalistiek fatsoen'?

JFV Grotius organiseert dinsdagavond een debat over de journalistiek: 'Doordraaiende camera’s: grenzen aan de journalistiek?' Verschillende wetenschappers,  journalisten en politici belichten het thema en gaan vervolgens in debat met studenten en geïnteresseerden.

Programma

19:00
 Zaal A 1.44 open
 
19:15
 Welkom door Akke Berendsen (praeses JFV Grotius), en opening door symposiumvoorzitter prof. Hans Nieuwenhuis (em. Hoogleraar Burgerlijk recht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid,  Leiden)
 
19:20
 Inleidende column door Thijs Kleinpaste (redacteur dejaap.nl opgericht door hoofdredacteur Bert Brussen GeenStijl)
 
19:25
 Inleiding van prof. Wouter Hins (hoogleraar Mediarecht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid,  Leiden)
 
19:45
 Reacties van prof. Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en nieuwe media, Faculteit der Geesteswetenschappen, Leiden), Folkert Jensma (NRC), Marcel ten Hooven (freelance journalist, Trouw, VN), en mr. Ard van der Steur (VVD, lid Tweede Kamer) o.v.b.
 
20:30
 Discussie en debat met de zaal
 
21:00
 Afsluiting
 


Datum, tijd en locatie
Dinsdag 6 maart 2012, 19-21 uur

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Kamelingh Onnes gebouw
Zaal A 1.44
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Aanmelden pers & aanvullende informatie
JFV Grotius
Akke Berendsen (praeses JFV Grotius)
Tel: 071-5277546
e-mail: bestuur @ jfvgrotius.nl.

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 15 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
Arnoldus voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
Peter Arnoldus is voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak, zo maakte het gelijknamige instituut vrijdag bekend. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, vooral bij de minister van Veiligheid en Justitie. Arnoldus is op dit moment directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zich voor de Raad onder meer bezighouden met financiën en huisvesting.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden