Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
 
Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
donderdag, 29 maart 2012

'Zo menselijk'

Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul is door zangeres Hind uitgekozen als winnaar van de jaarlijkse dichtwedstrijd georganiseerd door Exodus, Ark Mission, NCRV Radio, Dienst Justitiële Inrichtingen en het Justitiepastoraat. Dit laat Exodus Nederland weten, een organisatie die belangen van gedetineerden behartigt.

De zangeres heeft 'Bajestijd' van noten voorzien en het lied op 26 maart gezongen tijdens het jaarlijkse Exodusconcert, in de gevangenis in Alkmaar. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie reikte winnaar Paul de eerste prijs uit (geen vervroegde vrijlating, maar iets anders, wat het persbericht overigens niet aangeeft).

Hind over het gedicht 'Bajestijd':

 "Het gedicht raakte mij meteen door de werkelijkheid en de manier waarop het geschreven is, zo menselijk. Hierdoor kreeg ik meteen een beeld bij de situatie waarin de schrijver zat terwijl hij dit schreef en hoe een dag uit zijn leven er uitziet."

Rien Timmer, directeur van Exodus Nederland: "In de dichtwedstrijd, die dit jaar als thema had 'Je bent (nog niet) jarig', brengen (ex-)gedetineerden hun gevoelens op een creatieve manier onder woorden en zijn op een positieve wijze bezig met het heden, verleden en toekomst".

Hind heeft tijdens het concert ook een deel van haar eigen repertoire ten gehore gebracht. 

NCRV Schepper & Co op zendt het Exodusconcert op Radio 5 uit op zondag 8 april uit tussen 16.00 en 17.00 uur.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 21 november 2017

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden