Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
 
Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
donderdag, 29 maart 2012

'Zo menselijk'

Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul is door zangeres Hind uitgekozen als winnaar van de jaarlijkse dichtwedstrijd georganiseerd door Exodus, Ark Mission, NCRV Radio, Dienst Justitiėle Inrichtingen en het Justitiepastoraat. Dit laat Exodus Nederland weten, een organisatie die belangen van gedetineerden behartigt.

De zangeres heeft 'Bajestijd' van noten voorzien en het lied op 26 maart gezongen tijdens het jaarlijkse Exodusconcert, in de gevangenis in Alkmaar. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie reikte winnaar Paul de eerste prijs uit (geen vervroegde vrijlating, maar iets anders, wat het persbericht overigens niet aangeeft).

Hind over het gedicht 'Bajestijd':

 "Het gedicht raakte mij meteen door de werkelijkheid en de manier waarop het geschreven is, zo menselijk. Hierdoor kreeg ik meteen een beeld bij de situatie waarin de schrijver zat terwijl hij dit schreef en hoe een dag uit zijn leven er uitziet."

Rien Timmer, directeur van Exodus Nederland: "In de dichtwedstrijd, die dit jaar als thema had 'Je bent (nog niet) jarig', brengen (ex-)gedetineerden hun gevoelens op een creatieve manier onder woorden en zijn op een positieve wijze bezig met het heden, verleden en toekomst".

Hind heeft tijdens het concert ook een deel van haar eigen repertoire ten gehore gebracht. 

NCRV Schepper & Co op zendt het Exodusconcert op Radio 5 uit op zondag 8 april uit tussen 16.00 en 17.00 uur.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 22 mei 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syriė

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syriė, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syriė en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syriė, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden