Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Media arrow Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
 
Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul winnaar jaarlijkse dichtwedstrijd gevangenen
donderdag, 29 maart 2012

'Zo menselijk'

Het gedicht 'Bajestijd' van ex-gedetineerde Paul is door zangeres Hind uitgekozen als winnaar van de jaarlijkse dichtwedstrijd georganiseerd door Exodus, Ark Mission, NCRV Radio, Dienst Justitiële Inrichtingen en het Justitiepastoraat. Dit laat Exodus Nederland weten, een organisatie die belangen van gedetineerden behartigt.

De zangeres heeft 'Bajestijd' van noten voorzien en het lied op 26 maart gezongen tijdens het jaarlijkse Exodusconcert, in de gevangenis in Alkmaar. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie reikte winnaar Paul de eerste prijs uit (geen vervroegde vrijlating, maar iets anders, wat het persbericht overigens niet aangeeft).

Hind over het gedicht 'Bajestijd':

 "Het gedicht raakte mij meteen door de werkelijkheid en de manier waarop het geschreven is, zo menselijk. Hierdoor kreeg ik meteen een beeld bij de situatie waarin de schrijver zat terwijl hij dit schreef en hoe een dag uit zijn leven er uitziet."

Rien Timmer, directeur van Exodus Nederland: "In de dichtwedstrijd, die dit jaar als thema had 'Je bent (nog niet) jarig', brengen (ex-)gedetineerden hun gevoelens op een creatieve manier onder woorden en zijn op een positieve wijze bezig met het heden, verleden en toekomst".

Hind heeft tijdens het concert ook een deel van haar eigen repertoire ten gehore gebracht. 

NCRV Schepper & Co op zendt het Exodusconcert op Radio 5 uit op zondag 8 april uit tussen 16.00 en 17.00 uur.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanaf vandaag is het Juridisch Loket minder lang open en telefoontarief verhoogd

Aangepaste openingstijden

De bezuinigingen, zo herhaalt het Juridisch Loket nog maar eens, hebben geleid tot maatregelen voor rechtzoekenden. Het Juridisch Loket zegt wel 'overal open en bereikbaar' te willen blijven.

Wie het Juridisch Loket bezoekt dient te letten op de aangepaste openingstijden (zie schema onderaan).
Telefonisch is het loket op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur bereikbaar.

Voor de rechtshulplijn 0900 - 8020 geldt m.i.v. vandaag het verhoogde telefoontarief van € 0,20 p/m. Een online bezoekje aan www.juridischloket.nl scheelt misschien een gang naar het loket.

LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden