Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Wat doet (fiscale) regelgeving voor innovatie? Symposium Does law matter

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Wat doet (fiscale) regelgeving voor innovatie? Symposium Does law matter

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Wat doet (fiscale) regelgeving voor innovatie? Symposium Does law matter
 
Wat doet (fiscale) regelgeving voor innovatie? Symposium Does law matter
woensdag, 30 mei 2012

Aankondiging UvT - De financiering van innovatie en nieuwe ondernemingen is in tijden van crisis geen sinecure. Overheden in Europa richten zich vaak vooral op de randvoorwaarden door middel van al dan niet fiscale regelgeving, maar  is dat voldoende?

Die vraag staat centraal op het symposium Innovation & Entrepreneurschip: Does law matter? op 8 juni aan Tilburg University.

In de Financial Times Global 500 ranglijst van beursgenoteerde ondernemingen spelen innovatieve Amerikaanse ondernemingen een hoofdrol.

In de VS staan veel startende snelgroeiende ondernemingen genoteerd en Amerikaanse snelgroeiende ondernemingen domineren de top 100. Het starten van een snelgroeiende onderneming in de VS lijkt de kans op succes te bevorderen.

Waarom blijven bijvoorbeeld Europa en Japan achter op de beurs wat betreft innovatieve ondernemingen? Allerlei factoren spelen daarbij een rol, zoals de beschikbaarheid van kapitaal, ondernemersklimaat, netwerken en relaties. Maar ook stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Tijdens het symposium Innovation & Entrepreneurschip: Does law matter? onderzoeken sprekers uit wetenschap en bedrijfsleven in Europa en Japan wat overheden doen om het innovatiepotentieel van het bedrijfsleven te ontsluiten. Zij beperken zich vaak tot regelgeving en fiscale stimulering, maar werkt dat?

Het symposium Innovation & Entrepreneurschip: Does law matter? vindt plaats op vrijdag 8 juni vanaf 15.00  uur, het Warandegebouw op de campus van Tilburg University (WZ1). Meer informatie over het programma staat op de website van de Department of Business Law.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 20 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden