Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Persoonlijk arrow Advocaat hoeft aanspraak cliėnt op vergoeding advocaatkosten rechtsbijstandverzekeraar
 
Advocaat hoeft aanspraak cliėnt op vergoeding advocaatkosten rechtsbijstandverzekeraar
donderdag, 14 juni 2012
Klagers (huurders in een ontruimingsprocedurehebben) een rechtsbijstandsverzekering bij Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandsverzekering (SRK) te Zoetermeer. De advocaat (hier verweerder) stelt in deze tuchtzaak dat hij telefonisch en schriftelijk heeft geprobeerd te regelen dat rechtsbijstandverzekeraar SRK alsnog rechtsbijstand zou verlenen. Verweerder is van mening de belangen van klagers op juiste wijze te hebben behartigd en hen de kansen en procesrisico’s uitvoerig te hebben uitgelegd. Verweerder stelt geprobeerd te hebben de ontruiming enkele dagen aan te laten houden.

Uit de beoordeling: 'Met klachtonderdeel a) stellen klagers dat de advocaat verplicht zou zijn om te onderzoeken of zijn cliėnten aanspraak maken op vergoeding van advocaatkosten uit hoofde van een rechtsbijstandsverzekering. De raad oordeelt als volgt. Een advocaat is in zijn algemeenheid niet gehouden te onderzoeken of zijn cliėnt aanspraak kan maken op vergoeding van kosten van rechtsbijstand uit hoofde van een verzekering. Ook in deze specifieke omstandigheden is dit niet anders. Klachtonderdeel a) is derhalve ongegrond.'

YA2781 Raad van Discipline Arnhem 11-174
 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 24 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden