Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 29 oktober grootschalig seminar over nieuwe zaaksbehandeling

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 29 oktober grootschalig seminar over nieuwe zaaksbehandeling

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow 29 oktober grootschalig seminar over nieuwe zaaksbehandeling
 
29 oktober grootschalig seminar over nieuwe zaaksbehandeling
woensdag, 19 september 2012

Rvdr, Den Haag - De Rechtspraak, bestuursorganen en de advocatuur organiseren gezamenlijk op maandagmiddag 29 oktober het symposium ‘Nieuwe zaaksbehandeling: Wat gaat er goed en wat kan er beter?’ Het symposium vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Behalve een plenair deel zijn er maar liefst 22 workshops, die gezamenlijk het volledige spectrum van de nieuwe zaaksbehandeling behandelen. Deelnemers aan het symposium kunnen zich bij aankomst inschrijven voor twee workshops.

De middag is bedoeld voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bestuursrecht. Ook politici en wetenschappers zijn welkom. Deelname is gratis.

Alle informatie over het symposium, een overzicht van de workshops en de wijze van aanmelding is te vinden op www.rechtspraak.nl/symposium-nieuwe-zaaksbehandeling.
 
Antwoord op kritiek
 
Rechtbanken hebben de nieuwe zaaksbehandeling voor vrijwel alle bestuursrechtelijke zaken ingevoerd. De nieuwe werkwijze is een antwoord op kritiek vanuit de samenleving op bestuursrechtelijke procedures. Die waren onvoldoende inzichtelijk, doorlooptijden waren te lang en er was een gebrek aan definitieve conflict- of geschilbeslechting.

Dankzij de nieuwe zaaksbehandeling komen zaken voortaan in principe binnen 13 weken na binnenkomst van het beroepschrift op zitting. Tijdens de ‘zitting nieuwe stijl’ bespreekt de rechter met de procespartijen wat de meest adequate behandeling van de zaak is.

De rechter heeft daarbij aandacht voor het eventuele onderliggende conflict en de wijze waarop dat kan worden opgelost. De kern van de nieuwe zaaksbehandeling: oplossingsgericht, rechtspraak op maat en zaken sneller op zitting.

Meer: nieuwe zaaksbehandeling

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 15 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genève. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden