Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Advocaten Clifford Chance adviseren ABN AMRO bij record obligatie-uitgifte Aziė
 
Advocaten Clifford Chance adviseren ABN AMRO bij record obligatie-uitgifte Aziė
dinsdag, 30 oktober 2012

Meer Europese banken zullen 'Aziė's honger naar dit type deals' willen stillen, verwacht advocaat

Clifford Chance heeft ABN AMRO geadviseerd bij diens ruim overtekende SGD$1 miljard (ongeveer EUR 635 miljoen) tier-2 obligatie-uitgifte. Dit laat het internationale advocatenkantoor weten vandaag. De deal haalde een lokaal record aan inschrijvingen op van SGD$17 miljard dollar (ruim EUR 10 miljard). Het is volgens het kantoor de eerste Tier 2 transactie in Singaporese dollars van een Europese bank in meer dan een decennium en de eerste Tier 2 in Singaporese dollars van een niet op Aziė gerichte bank.

"Wij zijn verheugd ABN AMRO te hebben kunnen begeleiden bij deze zeer succesvolle uitgifte," zegt Clifford Chance counsel Jurgen van der Meer, die het dealteam leidde. "Ik zou niet verbaasd zijn als andere Europese banken ABN AMRO volgen op de Singaporese obligatiemarkt om kapitaal te vergaren en te profiteren van Aziė's honger naar dit type deals."

De transactie werd gestructureerd om te voldoen aan de concept CRD IV regelgeving voor achtergesteld Tier 2 bankkapitaal (zoals bekend op het moment van uitgifte) en bevat een specifieke verwijzing naar toekomstige wettelijke verliesabsorptie.

In augustus trad een Clifford Chance team uit Amsterdam en Hong Kong (onder leiding van Jurgen van der Meer) al eerder op voor de bank vanwege een "dim sum" obligatie-uitgifte.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 16 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
Arnoldus voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
Peter Arnoldus is voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak, zo maakte het gelijknamige instituut vrijdag bekend. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, vooral bij de minister van Veiligheid en Justitie. Arnoldus is op dit moment directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zich voor de Raad onder meer bezighouden met financiėn en huisvesting.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden