Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Studenten arrow SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
 
SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
vrijdag, 3 mei 2013

De Rechtspraak, Den Haag - Het is bijna weer zover. Voor de vijfde keer openen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie deze zomer hun deuren voor betrokken en bevlogen rechtenstudenten. Dit jaar biedt SummerCourt 40 studenten de kans om in de week van 1 tot en met 5 juli van binnenuit kennis te maken met de rechterlijke organisatie in Nederland.

Hoe zou je zelf oordelen?
Middels een uitgekiend programma krijgen de deelnemers gedurende 5 dagen een goed beeld van wat er bij het vak van rechter of officier van Justitie komt kijken: wat doet een rechter of griffier nu precies? Waarop baseert een officier van justitie zijn eis, hoe zou je zelf oordelen.

Masterclasses en speeddatesessies
Op vrijdag 5 juli wordt SummerCourt met een landelijk Symposium afgesloten. Daar kunnen de deelnemers zich aan elkaar voorstellen en ervaringen uitwisselen. In diverse onderdelen, zoals masterclasses en speeddatesessies, maken zij kennis met de visie van gezaghebbende professionals op actuele thema’s uit het vakgebied en is er ruimte voor discussie.

Pilot-editie
SummerCourt vindt dit jaar voor het eerst niet alleen in Utrecht plaats maar ook in Rotterdam en Maastricht. Deze zogenaamde pilot-editie vormt de opmaat naar een vorm waarbij totaal 80 studenten van alle rechtenfaculteiten in Nederland in de eigen of aanpalende regio aan het programma kunnen deelnemen. De verwachting is dat daar volgend jaar mee wordt gestart.

Eigen mening
Potentiële SummerCourt-deelnemers zijn enthousiast en gemotiveerd. Zij staan met beide benen in de maatschappij en weten wat er speelt. Zij vormen daarover hun eigen mening en weten hun standpunt goed te onderbouwen. Verder zijn zij sociaal en communicatief vaardig.

Geďnteresseerd? Je kunt je nog tot en met 15 mei inschrijven.

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 26 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden