Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Studenten arrow SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
 
SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
vrijdag, 3 mei 2013

De Rechtspraak, Den Haag - Het is bijna weer zover. Voor de vijfde keer openen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie deze zomer hun deuren voor betrokken en bevlogen rechtenstudenten. Dit jaar biedt SummerCourt 40 studenten de kans om in de week van 1 tot en met 5 juli van binnenuit kennis te maken met de rechterlijke organisatie in Nederland.

Hoe zou je zelf oordelen?
Middels een uitgekiend programma krijgen de deelnemers gedurende 5 dagen een goed beeld van wat er bij het vak van rechter of officier van Justitie komt kijken: wat doet een rechter of griffier nu precies? Waarop baseert een officier van justitie zijn eis, hoe zou je zelf oordelen.

Masterclasses en speeddatesessies
Op vrijdag 5 juli wordt SummerCourt met een landelijk Symposium afgesloten. Daar kunnen de deelnemers zich aan elkaar voorstellen en ervaringen uitwisselen. In diverse onderdelen, zoals masterclasses en speeddatesessies, maken zij kennis met de visie van gezaghebbende professionals op actuele thema’s uit het vakgebied en is er ruimte voor discussie.

Pilot-editie
SummerCourt vindt dit jaar voor het eerst niet alleen in Utrecht plaats maar ook in Rotterdam en Maastricht. Deze zogenaamde pilot-editie vormt de opmaat naar een vorm waarbij totaal 80 studenten van alle rechtenfaculteiten in Nederland in de eigen of aanpalende regio aan het programma kunnen deelnemen. De verwachting is dat daar volgend jaar mee wordt gestart.

Eigen mening
Potentiële SummerCourt-deelnemers zijn enthousiast en gemotiveerd. Zij staan met beide benen in de maatschappij en weten wat er speelt. Zij vormen daarover hun eigen mening en weten hun standpunt goed te onderbouwen. Verder zijn zij sociaal en communicatief vaardig.

Geïnteresseerd? Je kunt je nog tot en met 15 mei inschrijven.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 18 november 2017

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden