Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Studenten arrow SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
 
SummerCourt 2013 voor rechtenstudenten, schrijf je in voor 15 mei a.s.
vrijdag, 3 mei 2013

De Rechtspraak, Den Haag - Het is bijna weer zover. Voor de vijfde keer openen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie deze zomer hun deuren voor betrokken en bevlogen rechtenstudenten. Dit jaar biedt SummerCourt 40 studenten de kans om in de week van 1 tot en met 5 juli van binnenuit kennis te maken met de rechterlijke organisatie in Nederland.

Hoe zou je zelf oordelen?
Middels een uitgekiend programma krijgen de deelnemers gedurende 5 dagen een goed beeld van wat er bij het vak van rechter of officier van Justitie komt kijken: wat doet een rechter of griffier nu precies? Waarop baseert een officier van justitie zijn eis, hoe zou je zelf oordelen.

Masterclasses en speeddatesessies
Op vrijdag 5 juli wordt SummerCourt met een landelijk Symposium afgesloten. Daar kunnen de deelnemers zich aan elkaar voorstellen en ervaringen uitwisselen. In diverse onderdelen, zoals masterclasses en speeddatesessies, maken zij kennis met de visie van gezaghebbende professionals op actuele thema’s uit het vakgebied en is er ruimte voor discussie.

Pilot-editie
SummerCourt vindt dit jaar voor het eerst niet alleen in Utrecht plaats maar ook in Rotterdam en Maastricht. Deze zogenaamde pilot-editie vormt de opmaat naar een vorm waarbij totaal 80 studenten van alle rechtenfaculteiten in Nederland in de eigen of aanpalende regio aan het programma kunnen deelnemen. De verwachting is dat daar volgend jaar mee wordt gestart.

Eigen mening
Potentiële SummerCourt-deelnemers zijn enthousiast en gemotiveerd. Zij staan met beide benen in de maatschappij en weten wat er speelt. Zij vormen daarover hun eigen mening en weten hun standpunt goed te onderbouwen. Verder zijn zij sociaal en communicatief vaardig.

Geïnteresseerd? Je kunt je nog tot en met 15 mei inschrijven.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 21 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
Alex Brenninkmeijer wordt hoogleraar Institutionele aspecten van de rechtsstaat

“Als oud-rechter, voormalig Nationale ombudsman en tegenwoordig lid van de Europese Rekenkamer heb ik ervaring met drie instituties van de rechtsstaat, het lijkt mij geweldig om mijn ervaring in de Utrechtse academische context te delen en mee te werken aan het strategisch thema Instituties”, aldus Brenninkmeijer.

Vanaf juli dit jaar is voormalig nationaal ombudsman dr. Alex Brenninkmeijer (1951) hoogleraar ‘Institutionele aspecten van de rechtsstaat’ aan de Universiteit Utrecht, zo laat de UU weten.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden