Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Kees Sterk voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Kees Sterk voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Wetten
 
Kees Sterk voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
maandag, 27 mei 2013

De Rechtspraak, Den Haag -  De ministerraad draagt Kees Sterk, momenteel raadsheer bij de Hoge Raad, voor als nieuw lid van de Raad voor de rechtspraak bij de Koning.

Sterk was van 1987 tot 1994 docent aan de Katholieke Universiteit Brabant. Van 1994 tot 2000 was hij rechter in de toenmalige rechtbank Breda. In 2000 werd hij raadsheer in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Van 2006 tot eind 2008 was hij daar vice-president en waarnemend bestuurder. Sinds eind 2008 is hij raadsheer in de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege. Verder is Sterk vice-voorzitter van de Klachtencommissie Seksueel misbruik in de rooms-katholieke Kerk.

 

 

Kees Sterk

Aanbeveling Rechtspraak
De voordracht van mr. dr. C.H.W.M. Sterk (1962) vloeit voort uit een aanbeveling door de Rechtspraak. De gerechtsbesturen, medezeggenschapsorganen en de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak zijn daarbij betrokken geweest.

Zes jaar
De voorgenomen benoeming van Sterk volgt op het vertrek per 1 april van Erik van den Emster uit de Raad wegens het aflopen van zijn termijn. Leden van de Raad voor de rechtspraak worden voor zes jaar benoemd. Van den Emster was voorzitter. Sinds zijn vertrek is Frits Bakker waarnemend voorzitter. Bakker zegt in een reactie verheugd te zijn met de voordracht: “Kees Sterk is een eminente jurist met bestuurlijke ervaring.”

Voltallig
Met de toetreding van Sterk is de Raad voor de rechtspraak per 1 juli 2013 weer voltallig. De Raad bestaat uit vier personen: twee rechterlijk en twee niet-rechterlijk leden. De twee niet-rechterlijk leden zijn Simone Roos en Joop Pot. De Minister van Veiligheid en Justitie benoemt uit de rechterlijke leden de voorzitter van de Raad.

Taken
De Raad voor de rechtspraak hoort bij de rechterlijke macht, maar spreekt zelf geen recht. De Raad bevordert dat de gerechten hun werk – rechtspreken – goed kunnen doen. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, in het bijzonder bij de minister van Veiligheid en Justitie.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 21 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Arnoldus voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
Peter Arnoldus is voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak, zo maakte het gelijknamige instituut vrijdag bekend. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, vooral bij de minister van Veiligheid en Justitie. Arnoldus is op dit moment directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zich voor de Raad onder meer bezighouden met financiën en huisvesting.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden