Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Praktijkuitoefening en alcoholmisbruik: advocaat moet medisch aantonen dat hij niet meer drinkt

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Praktijkuitoefening en alcoholmisbruik: advocaat moet medisch aantonen dat hij niet meer drinkt

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Praktijkuitoefening en alcoholmisbruik: advocaat moet medisch aantonen dat hij niet meer drinkt
 
Praktijkuitoefening en alcoholmisbruik: advocaat moet medisch aantonen dat hij niet meer drinkt
donderdag, 4 juli 2013

Voortzetting van dekenbezwaar alsmede voorlopige maatregel betreffende alcoholmisbruik door advocaat waardoor de praktijkuitoefening wordt belemmerd. Verweerder krijgt de gelegenheid aan te tonen dat hij niet meer drinkt en dat ook gedurende een bepaalde periode zich blijft onthouden van alcoholgebruik. Overwegingen Raad:

'2.6 De raad overweegt dat verweerder weliswaar stukken heeft overgelegd die uitslagen van bloedonderzoeken bevatten, maar er ontbreekt een rapportage van een (medische) deskundige over de analyse van die gegevens en over welke conclusie aan de overgelegde gegevens verbonden kunnen worden. Zonder die toelichting kan de raad, als leek op medisch gebied, niet vaststellen of de stelling van verweerder dat hij geen alcoholhoudende dranken meer nuttigt, juist is.

2.7 Nu de overgelegde gegevens, gezien de toelichting van verweerder, zijn stelling zouden kunnen ondersteunen ziet de raad aanleiding om verweerder alsnog de gelegenheid te bieden een rapportage dan wel een verklaring van (een) medische deskundige(n) over te leggen zoals ook reeds verzocht in de tussenbeslissing. De raad overweegt daarbij dat de waarnemend deken te kennen heeft gegeven met die benadering in te stemmen. Voorts is de raad niet gebleken van (hernieuwde) problemen in de praktijkuitoefening van verweerder.

2.8 De raad zal verweerder dan ook opdragen om aan te tonen dat hij gedurende vier maanden vanaf het wijzen van deze tussenbeslissing geen alcohol gebruikt. Dit bewijs dient geleverd te worden door een verklaring van een arts, althans aan de hand van een rapportage van een instantie in de verslavingszorg, aan de hand van controles met een interval die door de betreffende arts of instelling als aangewezen wordt geacht, waaruit blijkt dat verweerder gedurende deze hele periode geen alcohol heeft gebruikt. Verweerder dient met de deken te overleggen omtrent de identiteit van de aan te wijzen arts of deskundige.'

De zaak is aangehouden.  YA4514 Raad van Discipline Amsterdam 12-335H + 12-336H

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 25 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden