Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Als advocaat mag je iets zeggen over voet- en rugmassages en onveiligheid, is niet onnodig grievend

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Als advocaat mag je iets zeggen over voet- en rugmassages en onveiligheid, is niet onnodig grievend

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Als advocaat mag je iets zeggen over voet- en rugmassages en onveiligheid, is niet onnodig grievend
 
Als advocaat mag je iets zeggen over voet- en rugmassages en onveiligheid, is niet onnodig grievend
donderdag, 11 juli 2013

De tuchtklacht - of 'komkommerklacht' gezien de periode van het jaar en het belang ervan - houdt in dat verweerster (de advocate) tuchtrechtelijk verwijtbaar heeft gehandeld als bedoeld in artikel 46 Advocatenwet, omdat zij zich in een procedure tot wijziging van de omgangsregeling zich onnodig grievend over klager heeft uitgelaten. Wat was er aan de hand?

Klager is de partner van mevrouw K., de voormalig echtgenote van de cliėnt van verweerster. De advocate heeft namens haar cliėnt een verzoekschrift ingediend tot wijziging van de omgangsregeling, waarin staat:

".. De moeder heeft een vriend, die de minderjarige (red.) voet- en rugmassages schijnt te geven. De vader vindt dit op zijn minst ongepast, alhoewel hij dit niet naar de minderjarige (red.) heeft geuit. Wellicht heeft dit (de voet- en rugmassages) bijgedragen aan het gevoel van onveiligheid dat de minderjarige (red.) blijkbaar heeft. ...”

Op 29 maart 2013 heeft klager tegen verweerster een klacht ingediend bij de deken.

De raad: 'In het licht van de door verweerster gegeven toelichting kan niet worden vastgesteld dat verweerster zich onnodig grievend over klager heeft uitgelaten in het betreffende citaat. Dat sprake zou zijn van andere door klager ervaren onnodig grievende uitlatingen is door klager niet gesteld.' De klacht wordt kennelijk ongegrond verklaard. YA4583 Raad van Discipline 's-Gravenhage R. 4208/13.115
 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 15 augustus 2018






O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Wim Daniėls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniėls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniėls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nś veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden