Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - XTC-dode Lowlands blijkt advocaat arbeidsrecht Joris van der Flier van Lexence

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - XTC-dode Lowlands blijkt advocaat arbeidsrecht Joris van der Flier van Lexence

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow XTC-dode Lowlands blijkt advocaat arbeidsrecht Joris van der Flier van Lexence
 
XTC-dode Lowlands blijkt advocaat arbeidsrecht Joris van der Flier van Lexence
dinsdag, 27 augustus 2013

De mannelijke bezoeker van cultureel festival Lowlands die in het ziekenhuis is overleden, nadat hij op het feest onwel was geworden als gevolg van XTC-gebruik, betreft advocaat Joris van der Flier van Lexence. Het kantoor heeft niets dan lof over hun voormalige kantoorgenoot, blijkt uit de toelichting van Lexence.

'In memoriam
(1986-2013)
 
Sinds april 2010 werkte Joris van der Flier bij Lexence als advocaat arbeidsrecht. Op zondag 18 augustus 2013 overleed hij. Zijn plotselinge overlijden heeft Lexence diep geschokt. Wij zullen Joris herinneren als een inspirerende, geliefde, talentvolle en gewaardeerde collega. Bij hem kon je altijd terecht.

Voor advies, een gezellig praatje, een schouder om op uit te huilen maar ook voor een goede grap voor het kantoorcabaret. Zijn enthousiasme, toewijding en glimlach gaan wij missen. Ons diepe medeleven gaat uit naar zijn ouders, broer, familie en vrienden.

Joris richtte zich bij Lexence op het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Hierbij adviseerde en procedeerde hij onder meer voor financiële instellingen, horecaondernemingen en landelijke dienstverleners op het gebied van concurrentiebedingen, ontslagen (en uitkoop) van statutair directeuren, reorganisaties, collectieve arbeidsovereenkomsten, medezeggenschap, overgang van ondernemingen en geschillen met aandeelhouders.

Daarnaast adviseerde en procedeerde Joris in het kader van aan het arbeidsrecht gerelateerde onderwerpen als ZZP’ers, outsourcing, detachering, de Wet Arbeid Vreemdelingen en sociale zekerheid.
 
Naast zijn werkzaamheden voor Lexence verrichtte Joris pro bono werkzaamheden voor onder andere de IMC Weekendschool en Valid Express.'

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 18 november 2017

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
Peter van den Bossche herbenoemd als rechter bij Wereldhandelsorganisatie
Professor Peter van den Bossche is herbenoemd als rechter bij het Appellate Body van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hiertoe besloten de 159 Lidstaten van de WTO onlangs tijdens een bijeenkomst in Genčve. Universiteit Maastricht meldt verder dat de hoogleraar (sinds 2001, op gebied van Internationaal Economisch Recht) werd benoemd voor een tweede termijn van vier jaar.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden