Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel
 
Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel
dinsdag, 24 september 2013

Aankondiging VU -  Op dinsdag 19 november organiseert het Expertisecentrum Pensioenrecht van de VU een studiemiddag over de toekomst van ons pensioenstelsel. Het Nederlandse stelsel van aanvullend pensioen is toe aan herijking. Er is een fundamentele discussie over de inrichting van het stelsel gaande. Het betreft elementen als:

-het ‘complete’, nieuwe, reële pensioencontract;
-de solidariteit tussen generaties in de pensioenregelingen;
-de toegang tot aanvullende pensioenregelingen voor zelfstandigen;
-de uitvoeringsorganisatie en de behoefte aan een nieuw pensioenfonds.

Dit zijn grote vraagstukken met beleidsmatige kanten, maar vooral met juridische vragen, haken en ogen. Deze juridische vraagstukken worden uitgediept tijdens de studiemiddag. De studiemiddag staat onder leiding van prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht van het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De studiemiddag is bedoeld voor ieder die in zijn of haar werk te maken heeft met het pensioenstelsel en de pensioenregelingen van de toekomst: beleidsbepalers, sociale partners, werkgevers, ondernemingsraden, besturen van pensioenfondsen, verzekeraars en andere pensioeninstellingen, alsmede professionals in de pensioenadvisering, zoals actuarissen, accountants en pensioenjuristen. De kosten voor het bijwonen van deze studiemiddag bedragen 135 euro (incl. het boek 'Toekomst van het pensioenstelsel', dat uitkomt in november 2013).

Datum 19-11-2013 Tijd 12.30 Locatie Hoofdgebouw VU

Aanmelden: http://www.rechten.vu.nl/nl/opleidingen/postacademisch-onderwijs/congressen/index.asp

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 21 november 2017

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden