Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel
 
Studiemiddag Expertisecentrum Pensioenrecht over de toekomst van ons pensioenstelsel
dinsdag, 24 september 2013

Aankondiging VU -  Op dinsdag 19 november organiseert het Expertisecentrum Pensioenrecht van de VU een studiemiddag over de toekomst van ons pensioenstelsel. Het Nederlandse stelsel van aanvullend pensioen is toe aan herijking. Er is een fundamentele discussie over de inrichting van het stelsel gaande. Het betreft elementen als:

-het ‘complete’, nieuwe, reėle pensioencontract;
-de solidariteit tussen generaties in de pensioenregelingen;
-de toegang tot aanvullende pensioenregelingen voor zelfstandigen;
-de uitvoeringsorganisatie en de behoefte aan een nieuw pensioenfonds.

Dit zijn grote vraagstukken met beleidsmatige kanten, maar vooral met juridische vragen, haken en ogen. Deze juridische vraagstukken worden uitgediept tijdens de studiemiddag. De studiemiddag staat onder leiding van prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht van het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam.

De studiemiddag is bedoeld voor ieder die in zijn of haar werk te maken heeft met het pensioenstelsel en de pensioenregelingen van de toekomst: beleidsbepalers, sociale partners, werkgevers, ondernemingsraden, besturen van pensioenfondsen, verzekeraars en andere pensioeninstellingen, alsmede professionals in de pensioenadvisering, zoals actuarissen, accountants en pensioenjuristen. De kosten voor het bijwonen van deze studiemiddag bedragen 135 euro (incl. het boek 'Toekomst van het pensioenstelsel', dat uitkomt in november 2013).

Datum 19-11-2013 Tijd 12.30 Locatie Hoofdgebouw VU

Aanmelden: http://www.rechten.vu.nl/nl/opleidingen/postacademisch-onderwijs/congressen/index.asp

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 19 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden