Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Geen spandoeken vandaag bij demonstratie (staking) strafrechtadvocaten in Amsterdam

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Geen spandoeken vandaag bij demonstratie (staking) strafrechtadvocaten in Amsterdam

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Geen spandoeken vandaag bij demonstratie (staking) strafrechtadvocaten in Amsterdam
 
Geen spandoeken vandaag bij demonstratie (staking) strafrechtadvocaten in Amsterdam
maandag, 11 november 2013

Advocaten houden één minuut stilte

Het is vijf voor twaalf, de hoogste tijd voor actie, stelt de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Daarom vindt vanochtend een staking in de vorm van een stille demonstratie c.q. rouwstoet naar het gerechtsgebouw in Amsterdam plaats. Het actiecomité bestaat uit Bart Nooitgedagt (NVSA), Rosa van Zijl (NVJSA), Benedict Ficq, Marcel van Gessel en anderen. Als de plannen van Fred Teeven doorgaan moet de strafrechtadvocaat het vanaf 1 juli 2014 stellen met ongeveer 30% minder inkomsten, meent de belangenvereniging.

De strafrechtadvocaten keren zich tegen deze bezuinigingen:

•Het terugbrengen van de vergoeding voor extra uren van 106 EUR naar 70 EUR per uur.
•Het pas verstrekken van een last tot toevoeging na de raadkamer gevangenhouding, zonder voor de tussenliggende periode een extra piketvergoeding te verstrekken. Er wordt dus verwacht dat we twee weken gratis werken, aldus het comité. 

Bij (super)snelrechtzittingen wordt dan ook geen last meer verstrekt, cliënt is dan een (net verhoogde) eigen bijdrage verschuldigd.

Gevolgen?
Omvallende kantoren en minder gespecialiseerde strafrechtadvocaten en verdachten die (omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen) zonder advocaat naar zitting zullen gaan.

Programma staking en oproep aan andere strafpleiters

Informatie stakingsactie 11 november
'Geachte confrères en collegae van de strafrechtadvocatuur,

Hierbij het (verkorte) programma voor de actiedag van aanstaande maandag 11 november.

10:00  uur: Verzamelen bij/in restaurant Oliver's aan de Claude Debussylaan 78  in Amsterdam. (nabij station Zuid-WTC). U wordt verwelkomd met een kop koffie en een broodje .

Daarna vertrekken wij  in (rouw)stoet naar de rechtbank in Amsterdam.
Het is de bedoeling dat  iedereen in toga verschijnt. Gelet op het feit dat wij in rouwstoet naar de rechtbank gaan worden spandoeken niet op prijs gesteld.

Vervolgens zullen een aantal sprekers voor de  rechtbank uiteenzetten welke fatale gevolgen de voorgestelde bezuiniging met  zich mee zullen brengen.

Spreker 1: mr. B. Ficq
Nadat Benedicte Ficq heeft gesproken zullen wij allen één minuut stilte in acht nemen.
Spreker  2: mr. K.B.H. Welvaart
Spreker  3: mr.dr. A. Seebregts
Spreker  4: mr. W. Morra
Spreker 5: mr. B. Nooitgedagt
Sluiting door mr. E. Steller
Wij zijn verheugd dat zoveel (strafrecht)advocaten aan deze actie mee doen. De lijst groeit nog steeds en de verwachting is dat er meer dan 200 advocaten maandag zullen verschijnen.

Het actie-comité roept dan ook (nogmaals) op tot het neerleggen van alle werkzaamheden gedurende 1 dag. Dit geldt ook voor voorgeleidingen en raadkamers. Wij adviseren wel om de rechtbank en het kabinet R-C hierover tijdig te informeren. Eventuele piketten kunnen na 18:00 uur bezocht worden, de staking is dan immers beeindigd. Voor meer informatie verwijs ik naar de bijlagen bij deze mail.'

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 23 juni 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden