Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Kantoren die meedoen aan staking strafrechtadvocaten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Kantoren die meedoen aan staking strafrechtadvocaten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Advocatuur arrow Kantoren die meedoen aan staking strafrechtadvocaten
 
Kantoren die meedoen aan staking strafrechtadvocaten
maandag, 11 november 2013

Kantoren die aan de NVSA hebben toegezegd te staken vandaag zijn in ieder geval (zonder hoofdletters):

anker & anker strafrechtadvocaten - meijering van kleef ficq & van der werf advocaten - van gessel, wiersum, jonge vos, hammerstein advocaten - de roos & pen n.v. - ausma de jong advocaten-van - boom advocaten - advocatenkantoor de leon - pijnenburg advocaten - advocatenkantoor kasem-meijers canatan advocaten - franken zuur van kampen croes advocaten - van schaik advocaten- starmans & lamers - hendrickx vlielander van der graaf advocaten - welvaart & zuketto strafrechtadvocaten - van appia & van der lee advocaten - muntjewerf advocatuur - teurlings & ellens advocaten - blaauw advocaten- seebregts & saey strafrechtadvocaten - advocatenkantoor roethof - kuijpers & nillesen advocaten - b.m. beg-advocaat - van drimmelen advocatenkantoor - kloosterman & stronks advocaten- weening strafrechtadvocaten - van oosten advocaten - rijnja meijer & balemans advocaten - dekens & groenendaal strafrechtadvocaten- ftw advocaten - brink attorneys

En de lijst gaat nóg verder....

 - popescu advocaten -jebbink soeteman advocaten - wolters strafrechtadvocaten - stroobach ketting dijkers karakaya strafpleiters - hof-recht advocaten - nolet advocaten - kaarls strafrechtadvocaten - vink veldman & swier advocaten - taekema harlequin advocaten - wester & verbeek advocaten - tdnl strafrechtadvocaten - güçlü advocaten - wolffs & hoogervorst advocaten - de vilder advocaten -knottenbelt & kwakman strafrechtadvocaten - van 't hullenaar & partners b.v. - catsman weijer & van gemeren - plasman advocaten - van aalst & daniëls advocaten - advocatenkantoor van stratum - advocatenkantoor van der putten - kocken van der stel advocaten - van berge henegouwen advocaten - vonken & szymkowiak strafrechtadvocaten - dupliq advocaten - corten advocaten - mr. S. Arts - mr. J.M. Veldman – mr. drs. A.W. Grijseels - mr. N. Velthorst - mr. W.F. Roelink - mr. D. van den Broek - mr. N.O. Vogelaar - mr. J.A. Heeren - mr. M.J. van Essen - mr. C.W. Dirkzwager - mr. C.H. Keulen - mr. J.W.G. Prins - M.G.M. Frerix - mr. Z. Yeral - mr. P.H.G.C. Gremmen - mr. G.M.C. Peters - de loos & schrijver, advocaten b.v. - advocatenkantoor oudijk - kolokatsi molleman advocaten - spijker strafrechtadvocaten - jaasma de winter advocaten - omvr advocaten + notarissen - le cocq jongsma advocaten.

Op Twitter @advostaking hebben de organiserende advocaten een account geopend voor deze dag. Daar volgen ook mededelingen over het verloop van de acties.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 27 mei 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
'Bedoeling was dat slachtoffer naar Suriname zou gaan en daar zijn dood in scene zou zetten'
Nationale Nederlanden Levensverzekeringen opgelicht, moord om uitkering

De verdachte heeft in de periode van 2 januari 2013 tot en met 25 februari 2013 te Rotterdam samen met een mededader het slachtoffer vermoord om een uitkering onder een levensverzekering te krijgen. Ook heeft hij een groot aantal (pogingen tot) fraude en valsheid in geschrifte gepleegd. Van enorme BTW-fraude tot fraude met kinderopvang en alles daartussen.

Een deel uit het standpunt van 41-jarige verdachte:

 'De verdachte ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van[slachtoffer]. Hij erkent dat hij een verzekering bij Nationale Nederland op het leven van[slachtoffer] had afgesloten en ook dat dit gedaan is om Nationale Nederlanden op te lichten.[slachtoffer] en hij hadden dit samen opgezet. De bedoeling was dat[slachtoffer] naar Suriname zou gaan, dat hij daar zijn dood in scene zou zetten en dat hij dan onder een andere naam in Suriname zou blijven wonen. De uitkering van € 500.000,00 zou worden gedeeld tussen[slachtoffer] (€ 200.000,00) en de verdachte (€ 300.000,00). Dit plan is echter nooit uitgevoerd.

De verdachte had zelf onder een andere verzekering bij Nationale Nederlanden een uitkering geclaimd en gekregen nadat[slachtoffer], [medeverdachte] en hij op 2 januari 2013 een overval op de verdachte in scene hadden gezet. De verdachte vermoedt dat dit[slachtoffer] heeft geïnspireerd, dat[slachtoffer] en [medeverdachte] in de avond van 24 februari 2013 een overval in scene hebben willen zetten en dat [medeverdachte] daarbij[slachtoffer] heeft gedood. Hijzelf had[slachtoffer] nog afgeraden om een dergelijke fraude te proberen, omdat het bij Nationale Nederlanden zou opvallen dat er kort na elkaar twee keer een vergelijkbare schade zou worden geclaimd.

Uit de strafmotivering:

 'De verdachte heeft samen met een ander[slachtoffer] om het leven gebracht.[slachtoffer] is door de verdachte en diens mededader in een machteloze positie gebracht, nadat[slachtoffer] in de waan was gebracht dat deze (slechts) zou worden mishandeld om een verzekeringsuitkering te krijgen.[slachtoffer] is vervolgens op een vreselijke manier overleden. Van het vertrouwen dat[slachtoffer] in de verdachte, een vriend, had gesteld, is door de verdachte grof misbruik gemaakt. Het behoeft geen toelichting dat dit een zeer ernstig strafbaar feit is.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Eerste Kamer akkoord met lesbisch ouderschap
De senaat heeft vandaag de wetsvoorstellen juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.032) en Wijziging Rijkswet op het Nederlanderschap in verband met Juridisch ouderschap vrouwelijke partner van moeder (33.514 (R1998) na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. PVV, VVD, PvdA, GroenLinks, SP, D66, PvdD, OSF, 50PLUS en het lid Hoekstra (CDA) stemden voor. De duomoeder kan automatisch juridisch ouder worden door huwelijk, als er sprake is van een onbekende zaaddonor. In alle andere gevallen kan zij het kind erkennen
LEES VERDER...
 
Hans Schenk voorzitter commissie herziening SER-Fusiegedragsregels
Hoogleraar Hans Schenk van Utrecht University School of Economics gaat als kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) de commissie over de herziening van de SER-Fusiegedragsregels voorzitten. Dit laat de Universiteit Utrecht weten. Deze gedragsregels zijn in 2001 in werking getreden en beschermen de belangen van werknemers bij voorgenomen fusies tussen ondernemingen. Sindsdien zijn er verschillende knelpunten gesignaleerd bij de toepassing en reikwijdte van de SER Fusiegedragsregels.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden