Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hazelhoff Guest Lecture 4: Collateral management meer of minder risico? Onderpand nog zekerheid?

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hazelhoff Guest Lecture 4: Collateral management meer of minder risico? Onderpand nog zekerheid?

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Hazelhoff Guest Lecture 4: Collateral management meer of minder risico? Onderpand nog zekerheid?
 
Hazelhoff Guest Lecture 4: Collateral management meer of minder risico? Onderpand nog zekerheid?
donderdag, 14 november 2013

Voor ondernemingsrechtjuristen en vooral degenen die zich met financieel recht bezig houden is dit wellicht een aanrader. Tijdens de eerstvolgende Hazelhoff-lezing in Leiden besteedt een hooggeplaatste bankier aandacht aan de behoefte aan onderpand in een financiėle wereld, 'waarin geen zekerheid meer lijkt te bestaan', aldus de aankondiging. Jacques Sevat is namelijk Global Head Collateral Management van ING Bank. Hoe kunnen financiėle partijen nu nog hun posities veilig stellen, en hoe kan het afsluiten van collateral overeenkomsten soms ook tot zeer ongewenste gevolgen leiden?

Het wordt 'een lezing over een van de belangrijkste onderwerpen in de financiėle praktijk van nu door een van de meest prominente sprekers op dit gebied'. Zo kondigt de faculteit het evenement aan.

Plaats en tijd

Datum: vrijdag 22 november 2013
Tijd: 15.30-17.00 uur
Plaats: Lorentzzaal (A144), Kamerlingh Onnes Gebouw

Alle geļnteresseerden zijn welkom!

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 25 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syriė

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syriė, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syriė en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syriė, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Edward Kleemans in commissie National Academy of Sciences voor onderzoek naar illegale tabaksmarkt
Edward Kleemans, hoogleraar Zware Criminaliteit en Rechtshandhaving, is benoemd in de onderzoekscommissie 'Committee on the Illicit Tobacco Market' van de NAS. Dat laat de Vrije Universiteit weten. Met de staf van de National Academy of Sciences gaat deze commissie onderzoek doen naar de 'stand van de internationale wetenschappelijke kennis op het gebied van roken, tabaksbeleid en de illegale tabaksmarkt'.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden