Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Bestuursvoorzitter KPMG Nederland Jurgen van Breukelen stapt op als signaal te breken met verleden

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Bestuursvoorzitter KPMG Nederland Jurgen van Breukelen stapt op als signaal te breken met verleden

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Hoofdpunten arrow Bestuursvoorzitter KPMG Nederland Jurgen van Breukelen stapt op als signaal te breken met verleden
 
Bestuursvoorzitter KPMG Nederland Jurgen van Breukelen stapt op als signaal te breken met verleden
maandag, 12 mei 2014

KPMG Nederland heeft zojuist bekendgemaakt dat Jurgen van Breukelen opstapt als bestuursvoorzitter. De reden die gegeven wordt is wat cryptisch, namelijk 'de keuze om alle aandacht binnen en buiten het bedrijf volledig op de vorderingen in het verandertraject te kunnen richten'. Binnenkort wordt een kandidaat voordragen voor de functie van bestuursvoorzitter, die vervolgens met de Raad van Commissarissen aan de nieuwe governance structuur van KPMG Nederland gaat bouwen, die op 1 oktober a.s. gereed moet zijn. Het accountantskantoor wordt geplaagd door schandalen.

Hoofdkantoor Amstelveen

KPMG Nederland wordt verdacht van belastingfraude rond de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen, opgeleverd in 2010. KPMG liet volgens tv-programma De Slag om Nederland 'zonder scrupules 50.000 m2 kantoorvloer in Amstelveen leeg achter om 25 miljoen euro te verdienen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor' (link). Manager public affairs KPMG en ‘schriftgeleerde-nieuwe-stijl’  Jan-Willem Wits en gaf daarin plechtig te kennen dat de ambitie was om één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland te maken (en niet om de miljoenenwinst te realiseren).

Partner Touw

Van Breukelen blijft voorlopig partner van het kantoor. Onlangs werd in het register van de AFM een berisping van KPMG-partner Wim Touw bijgeschreven. Touw had volgens de Accountantskamer in een ontslagzaak met opzet een ondeugdelijk rapport samengesteld. Hieronder een deel uit de persverklaring van KPMG over het opstappen van topman Van Breukelen.

Jurgen van Breukelen, terugtredend bestuursvoorzitter:

 "Voorop staat het belang van onze klanten, onze medewerkers en ons kantoor.. ‎Dat belang is geschaad en moet hersteld worden. Ik heb steeds gezegd dat KPMG grote veranderingen moet doorvoeren. Daar hebben we een goede start mee gemaakt, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Echter, zolang de aandacht binnen en buiten ons bedrijf niet naar de vorderingen in ons verandertraject gaat, maar blijft steken rondom mijn persoon, kan KPMG zich niet volledig richten op zijn klanten, dienstverlening en de ommekeer die we als bedrijf aan het maken zijn. De kentering die wij maken bij KPMG vraagt om een duidelijk signaal dat ons bedrijf breekt met het recente verleden van verkeerde inschattingen en gemaakte fouten. Dan is het aan mij om dit signaal als eindverantwoordelijke kracht bij te zetten."
 
Van Breukelen trekt zich terug uit zijn rol als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland en beraadt zich in nauw overleg met KPMG op zijn toekomst.

Erik Weusten, voorzitter Raad van Commissarissen KPMG Nederland:

 "Ik betreur het besluit van Jurgen van Breukelen, en wil hem graag namens KPMG bedanken voor zijn grote inzet en betrokkenheid. De afgelopen periode is voor hem en KPMG verre van gemakkelijk geweest, en zijn besluit getuigt van moed en wijsheid."

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 26 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
Tarlach McGonagle (IViR) benoemd tot nieuw expertcomité van de Raad van Europa
De Universiteit van Amsterdam laat weten dat Tarlach McGonagle, werkzaam bij het Instituut voor Informatierecht, IViR onlangs is benoemd tot een nieuw expertcomité van de Raad van Europa. Dit comité stelt een nieuwe aanbeveling inzake de bescherming van journalisten en de veiligheid van journalisten en andere media-actoren op. Deze wordt vervolgens voorgelegd aan het Comité van Ministers van de Raad van Europa.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden