Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Doorgaan met besluitvorming Zuiderzeelijn'

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Doorgaan met besluitvorming Zuiderzeelijn'

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
'Doorgaan met besluitvorming Zuiderzeelijn'
vrijdag, 17 december 2004

VNO-NCW - De ondernemingsorganisatie is voorstander van zorgvuldige besluitvorming bij de aanleg van grote infrastructurele projecten. Voor wat betreft de besluitvorming over de Zuiderzeelijn (ZZL) is dat volgens VNO-NCW tot op heden ook gebeurd.

Sinds de start van de publieke discussie in het voorjaar van 1998 hebben opeenvolgende kabinetten met steun van de Tweede Kamer ingestemd met de voorbereiding van een snelle verbinding.

De ondernemingsorganisatie VNO-NCW is voorstander van zorgvuldige besluitvorming bij de aanleg van grote infrastructurele projecten. Voor wat betreft de besluitvorming over de Zuiderzeelijn (ZZL) is dat volgens VNO-NCW tot op heden ook gebeurd.

Sinds de start van de publieke discussie in het voorjaar van 1998 hebben opeenvolgende kabinetten met steun van de Tweede Kamer ingestemd met de voorbereiding van een snelle verbinding.

Daarom moet de besluitvorming over de verbinding tussen De Randstad en het Midden en Noorden van het Land niet jaren in de tijd worden teruggedraaid, maar worden voortgezet. Er komen nog voldoende momenten in de verdere procedure waarop een verdere afweging kan worden gemaakt over de aanleg van lijn.

Daarbij moet worden betrokken dat de aanleg van een snelle verbinding niet alleen van belang is voor het Noorden, maar ook voor de ontsluiting van de Noordvleugel van de Randstad. Schiphol/Amsterdam kan zijn rol van economische motor in de toekomst niet vervullen zonder ingrijpende ruimtelijke oplossingen.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 21 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden