Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen
vrijdag, 17 december 2004

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp - Deze organisatie is erg geschrokken van het aantal eenzame oudere mensen dat belt naar aanleiding van het persbericht en de kerstmailing over de kerstdiners die het Fonds organiseert voor meer dan 1000 eenzame ouderen.

'We zijn gisteren en vandaag helemaal plat gebeld door ouderen die zich eenzaam voelen', aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

'We proberen deze mensen nog zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de kerstmaaltijden. Maar voor sommige locaties zijn er ondertussen hele wachtlijsten ontstaan. We streven ernaar deze ouderen volgend jaar wel een kerstdiner aan te kunnen bieden'

Omdat het Nationaal Fonds Ouderenhulp onmogelijk alle eenzame ouderen in Nederland een kerstdiner aan kan bieden, roept het Fonds op om ouderen in de kerstperiode extra aandacht te geven.

Via haar vrijwilligers heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp meer dan 1000 eenzame ouderen opgespoord en hen een kerstdiner aangeboden in een van de 25 deelnemende Van der Valk-vestigingen.

Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zijn het bestrijden van eenzaamheid en armoede twee belangrijke speerpunten. In Nederland leeft 1 miljoen ouderen die zich af en toe eenzaam voelt, een vijfde daarvan is extreem eenzaam en krijgt erg weinig of geen bezoek.

Sinds maandag 13 december roept Nationaal Fonds Ouderenhulp- ambassadeur John Bernard op deze eenzame ouderen de kerst door te helpen door het schenken van een kerstmaaltijd.

Via de website www.ouderenhulp.nl kan onder meer een hoofdgerecht voor 10 euro geschonken worden, een voorgerecht voor 5 euro en een drankje voor 1 euro. Door sponsoring van Van der Valk kan het Nationaal Fonds Ouderenhulp de kerstmaaltijden voor minder dan de helft van de prijs aanbieden.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 16 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden