Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  
 
Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen
vrijdag, 17 december 2004

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp - Deze organisatie is erg geschrokken van het aantal eenzame oudere mensen dat belt naar aanleiding van het persbericht en de kerstmailing over de kerstdiners die het Fonds organiseert voor meer dan 1000 eenzame ouderen.

'We zijn gisteren en vandaag helemaal plat gebeld door ouderen die zich eenzaam voelen', aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

'We proberen deze mensen nog zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de kerstmaaltijden. Maar voor sommige locaties zijn er ondertussen hele wachtlijsten ontstaan. We streven ernaar deze ouderen volgend jaar wel een kerstdiner aan te kunnen bieden'

Omdat het Nationaal Fonds Ouderenhulp onmogelijk alle eenzame ouderen in Nederland een kerstdiner aan kan bieden, roept het Fonds op om ouderen in de kerstperiode extra aandacht te geven.

Via haar vrijwilligers heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp meer dan 1000 eenzame ouderen opgespoord en hen een kerstdiner aangeboden in een van de 25 deelnemende Van der Valk-vestigingen.

Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zijn het bestrijden van eenzaamheid en armoede twee belangrijke speerpunten. In Nederland leeft 1 miljoen ouderen die zich af en toe eenzaam voelt, een vijfde daarvan is extreem eenzaam en krijgt erg weinig of geen bezoek.

Sinds maandag 13 december roept Nationaal Fonds Ouderenhulp- ambassadeur John Bernard op deze eenzame ouderen de kerst door te helpen door het schenken van een kerstmaaltijd.

Via de website www.ouderenhulp.nl kan onder meer een hoofdgerecht voor 10 euro geschonken worden, een voorgerecht voor 5 euro en een drankje voor 1 euro. Door sponsoring van Van der Valk kan het Nationaal Fonds Ouderenhulp de kerstmaaltijden voor minder dan de helft van de prijs aanbieden.

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 24 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden