Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Ouderenhulp plat gebeld door eenzame ouderen
vrijdag, 17 december 2004

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp - Deze organisatie is erg geschrokken van het aantal eenzame oudere mensen dat belt naar aanleiding van het persbericht en de kerstmailing over de kerstdiners die het Fonds organiseert voor meer dan 1000 eenzame ouderen.

'We zijn gisteren en vandaag helemaal plat gebeld door ouderen die zich eenzaam voelen', aldus Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

'We proberen deze mensen nog zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de kerstmaaltijden. Maar voor sommige locaties zijn er ondertussen hele wachtlijsten ontstaan. We streven ernaar deze ouderen volgend jaar wel een kerstdiner aan te kunnen bieden'

Omdat het Nationaal Fonds Ouderenhulp onmogelijk alle eenzame ouderen in Nederland een kerstdiner aan kan bieden, roept het Fonds op om ouderen in de kerstperiode extra aandacht te geven.

Via haar vrijwilligers heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp meer dan 1000 eenzame ouderen opgespoord en hen een kerstdiner aangeboden in een van de 25 deelnemende Van der Valk-vestigingen.

Voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp zijn het bestrijden van eenzaamheid en armoede twee belangrijke speerpunten. In Nederland leeft 1 miljoen ouderen die zich af en toe eenzaam voelt, een vijfde daarvan is extreem eenzaam en krijgt erg weinig of geen bezoek.

Sinds maandag 13 december roept Nationaal Fonds Ouderenhulp- ambassadeur John Bernard op deze eenzame ouderen de kerst door te helpen door het schenken van een kerstmaaltijd.

Via de website www.ouderenhulp.nl kan onder meer een hoofdgerecht voor 10 euro geschonken worden, een voorgerecht voor 5 euro en een drankje voor 1 euro. Door sponsoring van Van der Valk kan het Nationaal Fonds Ouderenhulp de kerstmaaltijden voor minder dan de helft van de prijs aanbieden.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 22 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden