Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Congres over Veiligheid

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Congres over Veiligheid

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Congres over Veiligheid
 
Congres over Veiligheid
vrijdag, 19 november 2004
Volgende week woensdag 24 november organiseren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een congres over Veiligheid. Op dit congres wordt de voortgang van het Veiligheidsprogramma besproken met de professionals uit het hele 'veld'.  Tevens is er aandacht voor de aanvullingen op het veiligheidsprogramma voor de tweede kabinetsperiode.

Er zijn momenteel ruim 900 deelnemers van gemeenten, politie, justitie, zorg en welzijnsinstellingen, provincies enz. Het congres biedt naar verwachting een dwarsdoorsnede van wat er allemaal gebeurt bij de bestrijding van criminaliteit en overlast. In deelsessies komen de thema's Jeugdcriminaliteit, Veiligheid en Zorg, Regionale samenwerking en de Criminaliteit in het bedrijfsleven aan de orde. Tevens zijn er enkele workshops over het meten van veiligheid, criminaliteitspreventie, Justitie in de buurt en communicatie rondom veiligheid.

Het programma ziet er als volgt uit: 09.00 uur Ontvangst en registratie 10.00 uur Opening door dagvoorzitter dr. T.H. von der Dunk, publicist en cultuurhistoricus 10.15 uur De stand van zaken door J.W. Remkes, minister van BZK 10.30 uur Visier op veiligheid door prof. Van Houts en dr. De Kets 11.00 uur Eerste ronde themasessie en workshops 13.00 uur Lunch 14.00 uur Tweede ronde themasessie en workshops 16.00 uur Terugblik en conclusies 16.30 uur Afsluiting door mr. P.H. Donner, minister van Justitie

De congreslokatie is: Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk.

 
< Vorige


 woensdag, 15 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanmiddag debat over mensenrechten en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Vanmiddag te zien en horen: hoe staat het met de naleving van mensenrechten door het Nederlands bedrijfsleven? En hoe bevordert de overheid het respecteren ervan? Daarover vergadert de Tweede Kamer vandaag van 14.00 tot 16.30 uur.
LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden