Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Congres over Veiligheid

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Congres over Veiligheid

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Congres over Veiligheid
 
Congres over Veiligheid
vrijdag, 19 november 2004
Volgende week woensdag 24 november organiseren de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een congres over Veiligheid. Op dit congres wordt de voortgang van het Veiligheidsprogramma besproken met de professionals uit het hele 'veld'.  Tevens is er aandacht voor de aanvullingen op het veiligheidsprogramma voor de tweede kabinetsperiode.

Er zijn momenteel ruim 900 deelnemers van gemeenten, politie, justitie, zorg en welzijnsinstellingen, provincies enz. Het congres biedt naar verwachting een dwarsdoorsnede van wat er allemaal gebeurt bij de bestrijding van criminaliteit en overlast. In deelsessies komen de thema's Jeugdcriminaliteit, Veiligheid en Zorg, Regionale samenwerking en de Criminaliteit in het bedrijfsleven aan de orde. Tevens zijn er enkele workshops over het meten van veiligheid, criminaliteitspreventie, Justitie in de buurt en communicatie rondom veiligheid.

Het programma ziet er als volgt uit: 09.00 uur Ontvangst en registratie 10.00 uur Opening door dagvoorzitter dr. T.H. von der Dunk, publicist en cultuurhistoricus 10.15 uur De stand van zaken door J.W. Remkes, minister van BZK 10.30 uur Visier op veiligheid door prof. Van Houts en dr. De Kets 11.00 uur Eerste ronde themasessie en workshops 13.00 uur Lunch 14.00 uur Tweede ronde themasessie en workshops 16.00 uur Terugblik en conclusies 16.30 uur Afsluiting door mr. P.H. Donner, minister van Justitie

De congreslokatie is: Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk.

 
< Vorige


 woensdag, 21 februari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Hoe zit het ook alweer met aftrekbaarheid kosten werkkamer, een voorbeeld uit de praktijk
Eiser is zelfstandige zonder personeel en woont in een huurhuis waarin hij een werkkamer heeft. In geschil is of eiser de kosten van de werkkamer in aftrek kan brengen. Tussen partijen spitst het geschil zich toe op de vraag of het huurrecht tot het bedrijfsvermogen behoort.
LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden