Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
 
Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
maandag, 22 november 2004
Op het symposium zullen vier sprekers aan het woord komen, die elk vanuit een andere perspectief kijken naar de gevolgen van terrorisme. De Swaan, hoogleraar aan de UvA, zal effecten op de bevolking, zoals groepsangst, vanuit psychologische invalshoek belichten. Terrorisme-expert Bakker zal over de dreiging van terrorisme wereldwijd spreken. Senior vice-president van de KLM, Platenkamp zal uiteenzetten wat de KLM voor maatregelen heeft moeten nemen. Tenslotte zal de voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding, Joustra zijn visie geven op het terrorismebeleid in Nederland.

Op 11 september 2001 werden we geconfronteerd met aanslagen door Al-Qaida. Sindsdien volgde er een stroom van gebeurtenissen die met terrorisme te maken had. Miltvuur-brieven zorgden voor veel ophef, na elke aanslag zakte de beurs in, vliegtuigmaatschappijen moesten ineens extreme veiligheidsmaatregelen treffen. Iedereen kon op dat moment een terrorist zijn. Destijds leek de dreiging zich alleen te richten op de VS. We waren geshockeerd maar voor Europa was er van een directe dreiging nog geen sprake. Sinds de aanslagen in Madrid is ook bij ons de angst verder aangewakkerd. De NS werd bestookt met valse bommeldingen die hoge kosten met zich meebrachten. Wat zijn de economische en psychologische effecten op onze maatschappij?

Programma
Donderdag 25 november
13.00 -16.00 uur
Gebouw Y, zaal 1, Universiteit van Tilburg
Gratis toegang

Sprekers
Dr. Edwin Bakker, terrorisme-expert, Instituut Clingendael Prof. Dr. Abram de Swaan, schrijver en hoogleraar Universiteit van Amsterdam
Mr. Teun Platenkamp, senior vice-president KLM Security Services Mr. Tjibbe Joustra, voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding

Dagvoorzitter
Henk Zorn, professioneel voorzitter

Het Interfacultair Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door studievereniging EFACT in samenwerking met Studium Generale en een andere studievereniging, dit jaar Complex. Het symposium biedt de mogelijkheid om een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te belichten om zo een bredere inhoudelijke kijk te creëren.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 25 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Vanaf vandaag is het Juridisch Loket minder lang open en telefoontarief verhoogd

Aangepaste openingstijden

De bezuinigingen, zo herhaalt het Juridisch Loket nog maar eens, hebben geleid tot maatregelen voor rechtzoekenden. Het Juridisch Loket zegt wel 'overal open en bereikbaar' te willen blijven.

Wie het Juridisch Loket bezoekt dient te letten op de aangepaste openingstijden (zie schema onderaan).
Telefonisch is het loket op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur bereikbaar.

Voor de rechtshulplijn 0900 - 8020 geldt m.i.v. vandaag het verhoogde telefoontarief van € 0,20 p/m. Een online bezoekje aan www.juridischloket.nl scheelt misschien een gang naar het loket.

LEES VERDER...
 
UvA-eredoctoraten voor econoom Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford
UvA - De Universiteit van Amsterdam (UvA) kent eredoctoraten toe aan econoom en Nobelprijswinnaar Alvin Roth en rechtsgeleerde James Crawford. Crawford ontvangt het eredoctoraat vanwege de grote invloed die hij heeft op de internationale rechtswetenschap, in het bijzonder op het internationale aansprakelijkheidsrecht.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden