Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
 
Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
maandag, 22 november 2004
Op het symposium zullen vier sprekers aan het woord komen, die elk vanuit een andere perspectief kijken naar de gevolgen van terrorisme. De Swaan, hoogleraar aan de UvA, zal effecten op de bevolking, zoals groepsangst, vanuit psychologische invalshoek belichten. Terrorisme-expert Bakker zal over de dreiging van terrorisme wereldwijd spreken. Senior vice-president van de KLM, Platenkamp zal uiteenzetten wat de KLM voor maatregelen heeft moeten nemen. Tenslotte zal de voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding, Joustra zijn visie geven op het terrorismebeleid in Nederland.

Op 11 september 2001 werden we geconfronteerd met aanslagen door Al-Qaida. Sindsdien volgde er een stroom van gebeurtenissen die met terrorisme te maken had. Miltvuur-brieven zorgden voor veel ophef, na elke aanslag zakte de beurs in, vliegtuigmaatschappijen moesten ineens extreme veiligheidsmaatregelen treffen. Iedereen kon op dat moment een terrorist zijn. Destijds leek de dreiging zich alleen te richten op de VS. We waren geshockeerd maar voor Europa was er van een directe dreiging nog geen sprake. Sinds de aanslagen in Madrid is ook bij ons de angst verder aangewakkerd. De NS werd bestookt met valse bommeldingen die hoge kosten met zich meebrachten. Wat zijn de economische en psychologische effecten op onze maatschappij?

Programma
Donderdag 25 november
13.00 -16.00 uur
Gebouw Y, zaal 1, Universiteit van Tilburg
Gratis toegang

Sprekers
Dr. Edwin Bakker, terrorisme-expert, Instituut Clingendael Prof. Dr. Abram de Swaan, schrijver en hoogleraar Universiteit van Amsterdam
Mr. Teun Platenkamp, senior vice-president KLM Security Services Mr. Tjibbe Joustra, voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding

Dagvoorzitter
Henk Zorn, professioneel voorzitter

Het Interfacultair Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door studievereniging EFACT in samenwerking met Studium Generale en een andere studievereniging, dit jaar Complex. Het symposium biedt de mogelijkheid om een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te belichten om zo een bredere inhoudelijke kijk te creëren.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 23 juni 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Rechtszitting over Zwarte Piet is op donderdag 16 oktober

RvS, Den Haag -  De rechtszitting over de hoger beroepen tegen de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam over de figuur van Zwarte Piet wordt gehouden op donderdag 16 oktober aanstaande om 10.00 uur in het gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

Het is de bedoeling dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november van dit jaar een uitspraak doet.

Uitspraak van de rechtbank
Op 3 juli van dit jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken over de evenementenvergunning die de burgemeester van Amsterdam had verleend voor de intocht van Sinterklaas in 2013. Twintig mensen kwamen hiertegen in beroep, omdat het evenement de figuur van Zwarte Piet bevat die fundamentele vrijheden aantast en teniet doet.

LEES VERDER...
 
Arnoldus voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak
Peter Arnoldus is voorgedragen als lid Raad voor de rechtspraak, zo maakte het gelijknamige instituut vrijdag bekend. De Raad behartigt de belangen van de gerechten bij de politiek en het (lands)bestuur, vooral bij de minister van Veiligheid en Justitie. Arnoldus is op dit moment directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zich voor de Raad onder meer bezighouden met financiën en huisvesting.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden