Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
 
Symposium: Terrorisme, De psychologische en economische effecten
maandag, 22 november 2004
Op het symposium zullen vier sprekers aan het woord komen, die elk vanuit een andere perspectief kijken naar de gevolgen van terrorisme. De Swaan, hoogleraar aan de UvA, zal effecten op de bevolking, zoals groepsangst, vanuit psychologische invalshoek belichten. Terrorisme-expert Bakker zal over de dreiging van terrorisme wereldwijd spreken. Senior vice-president van de KLM, Platenkamp zal uiteenzetten wat de KLM voor maatregelen heeft moeten nemen. Tenslotte zal de voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding, Joustra zijn visie geven op het terrorismebeleid in Nederland.

Op 11 september 2001 werden we geconfronteerd met aanslagen door Al-Qaida. Sindsdien volgde er een stroom van gebeurtenissen die met terrorisme te maken had. Miltvuur-brieven zorgden voor veel ophef, na elke aanslag zakte de beurs in, vliegtuigmaatschappijen moesten ineens extreme veiligheidsmaatregelen treffen. Iedereen kon op dat moment een terrorist zijn. Destijds leek de dreiging zich alleen te richten op de VS. We waren geshockeerd maar voor Europa was er van een directe dreiging nog geen sprake. Sinds de aanslagen in Madrid is ook bij ons de angst verder aangewakkerd. De NS werd bestookt met valse bommeldingen die hoge kosten met zich meebrachten. Wat zijn de economische en psychologische effecten op onze maatschappij?

Programma
Donderdag 25 november
13.00 -16.00 uur
Gebouw Y, zaal 1, Universiteit van Tilburg
Gratis toegang

Sprekers
Dr. Edwin Bakker, terrorisme-expert, Instituut Clingendael Prof. Dr. Abram de Swaan, schrijver en hoogleraar Universiteit van Amsterdam
Mr. Teun Platenkamp, senior vice-president KLM Security Services Mr. Tjibbe Joustra, voorzitter Gezamenlijk Comité Terreurbestrijding

Dagvoorzitter
Henk Zorn, professioneel voorzitter

Het Interfacultair Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door studievereniging EFACT in samenwerking met Studium Generale en een andere studievereniging, dit jaar Complex. Het symposium biedt de mogelijkheid om een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te belichten om zo een bredere inhoudelijke kijk te creëren.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 18 maart 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Alex Brenninkmeijer wordt hoogleraar Institutionele aspecten van de rechtsstaat

“Als oud-rechter, voormalig Nationale ombudsman en tegenwoordig lid van de Europese Rekenkamer heb ik ervaring met drie instituties van de rechtsstaat, het lijkt mij geweldig om mijn ervaring in de Utrechtse academische context te delen en mee te werken aan het strategisch thema Instituties”, aldus Brenninkmeijer.

Vanaf juli dit jaar is voormalig nationaal ombudsman dr. Alex Brenninkmeijer (1951) hoogleraar ‘Institutionele aspecten van de rechtsstaat’ aan de Universiteit Utrecht, zo laat de UU weten.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden