Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Identiteit stoffelijk overschot Nuenen bekend: Fatima Paña (bijna zeker door DNA), verdachte bekent
donderdag, 27 januari 2005

Image Het stoffelijk overschot, dat woensdag 19 januari jongstleden werd gevonden onder een woning in Nuenen, blijkt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van de Nuenense Veneranda Fatima Paña (roepnaam Bebe) te zijn, zo meldt het OM in Den Bosch op basis van DNA-onderzoek, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut.

Volgens de site van Peter R. de Vries zou haar echtgenoot Edwin ten W. de moord hebben bekend. Hij zou haar lichaam bij de woning van zijn broer - eveneens in Nuenen - onder een laag asfalt of beton hebben begraven. 'Dit is net door justitie bevestigd' aldus De Vries.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, omdat sectie op het lichaam nog moet plaatsvinden.

Echtgenoot blijft vast

De vordering van het Openbaar Ministerie tot gevangenhouding van de verdachte echtgenoot van Fatima Paña is gisteren in de raadkamer behandeld en toegewezen. De verdachte zit nu in voorlopige hechtenis.

In het belang van het onderzoek doet het OM geen verdere mededelingen.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries onderzocht een en ander, onderstaand zijn toelichting op de zaak

Voor het laatst gezien

Vlak voordat haar drie maanden oude zoontje Paul gedoopt zou worden, belde Bebe's echtgenoot Edwin de vriendinnen van zijn vrouw op, dat het doopfeest niet doorging. Dat vonden de Filippijns-Nederlandse vriendinnen van Bebe -zelf Filippijnse van geboorte- merkwaardig, want Bebe had dat feest juist met veel enthousiasme voorbereid. Edwin meldde nu echter plotseling dat zijn vrouw depressief was.

Edwin vertrok kort na de afgelasting van het doopfeest op zakenreis naar Amerika, en merkte bij terugkomst dat Bebe weg was zo vertelde hij de vriendinnen van zijn vrouw. Bebe zou naar de Filippijnen zijn gereisd: ze had 10 duizend gulden aan contanten meegenomen alsmede een open vliegticket die toevallig in huis aanwezig waren, aldus Edwin.

Sporen

Onderzoek van de Nederlandse politie bracht echter geen enkel spoor aan het licht: niemand had Bebe zien vertrekken, er was geen taxichauffeur te vinden die haar had vervoerd -Bebe had geen rijbewijs-, en bij geen enkele luchtvaartmaatschappij was Bebe's reis geregistreerd.

Bovendien bevestigde de Filippijnse ambassade in Den Haag dat Bebe niet kon zijn aangekomen in haar vaderland, omdat dat dan bij de douane geregistreerd zou moeten zijn. En ook dat was niet het geval.

Onderzoek

Peter R. de Vries onderzocht op Cebu, het Filippijnse eiland waar Bebe oorspronkelijk vandaan kwam en waar ze volgens haar echtgenoot nu weer zou verblijven, allerlei aanwijzingen die Edwin over zijn vrouw had gegeven. Maar geen van die aanwijzingen leidde tot enig teken van leven van Bebe Paña.

De meeste beweringen bleken bij controle ook feitelijk niet te kloppen. Verder had ook Bebe's familie die in Cebu City woont, sinds januari 2001 niets meer van haar vernomen, terwijl het contact met haar zussen altijd heel hecht was.

Hele dossier op:

http://www.peterrdevries.nl/dossiers/bebepana/dossierstot.htm

(foto wijlen mevr. V.F. Paña met dochtertje: peterrdevries.nl)

Lees ook (1 maart 2005)  Stoffelijk overschot Veneranda Fatima Paña (gevonden in woning Nuenen) moet worden afgegeven

 
< Vorige   Volgende >


 vrijdag, 20 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden