Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "
 
Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "
woensdag, 24 november 2004
VU - Door middel van een debat op maandag 29 november wil VU-podium de thematiek van de vergrijzing en de discussie over levensloop, VUT en prepensioen aan de orde stellen.

De plannen rond prepensioen en VUT hebben maatschappelijk veel stof doen opwaaien. Ondanks het bereikte (voorlopige) akkoord tussen regering en sociale partners, houdt de kwestie de gemoederen nog flink bezig. Tijdens het debat aan de VU zullen de visie van de wetenschap en het perspectief van de jongeren worden gelegd naast die van mensen vanuit de vakbeweging, de werkgeversorganisaties en de pensioenfondsen.

Daaraan voorafgaand zal het gaan over vergrijzing en algemene demografische ontwikkelingen. Prof. dr. Frank den Butter (hoogleraar Algemene economie aan de VU en lid van de WRR) en mevrouw Loek Schueler (was voorzitter van het CDJA, nu werkzaam als adviseur in het bedrijfsleven) zullen dan het woord voeren.

In het tweede gedeelte van de middag wordt er een debat gevoerd over het kabinetsbeleid, waarvan het kader nu weliswaar helder is, maar waar niettemin nog het nodige over te zeggen valt. Deelnemers zijn:
* Doekle Terpstra namens het CNV,

* Jan Willem van den Braak namens VNO-NCW,
* Jan Neven namens PGGM en

* Peter Cuyvers, schrijver van het rapport over levensloop in opdracht van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA.

De leiding van deze middag is in handen van Willem-Jelle Berg, lid van het regiocomité Zuid-Holland/Noord van de Vereniging VU-Windesheim.
 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 25 februari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Weer/verkeer update van 15:50u: treinverkeer (en trams) Amsterdam en rondom Zwolle stilgelegd
Op de Johan de Wittlaan in Den Haag is een boom op een aantal auto's gevallen bij een advocatenkantoor, meldt @regio15 Voor foto hiervan zie link.  

Het laatste nieuws van de NS:

Geen treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle zeker tot na de avondspits
Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer rond Amsterdam en Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) en op enkele andere plekken stilgelegd. De storm van vandaag heeft, verspreid over West- en noordoost Nederland op meer dan 25 trajecten en emplacementen gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen. Op meerdere plaatsen is ook de bovenleiding gebroken. In Nunspeet en Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden.  

LEES VERDER...
 
President Geert Corstens kondigt terugtreden Hoge Raad aan miv 1 november
Geert Corstens heeft in zijn (interne) nieuwjaarstoespraak zijn terugtreden als president van de Hoge Raad per 1 november 2014 aangekondigd, meldt het hoogste rechtscollege.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden