Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina arrow Agenda arrow Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "
 
Debat over VUT en prepensioen: "Werken zolang het dag is "
woensdag, 24 november 2004
VU - Door middel van een debat op maandag 29 november wil VU-podium de thematiek van de vergrijzing en de discussie over levensloop, VUT en prepensioen aan de orde stellen.

De plannen rond prepensioen en VUT hebben maatschappelijk veel stof doen opwaaien. Ondanks het bereikte (voorlopige) akkoord tussen regering en sociale partners, houdt de kwestie de gemoederen nog flink bezig. Tijdens het debat aan de VU zullen de visie van de wetenschap en het perspectief van de jongeren worden gelegd naast die van mensen vanuit de vakbeweging, de werkgeversorganisaties en de pensioenfondsen.

Daaraan voorafgaand zal het gaan over vergrijzing en algemene demografische ontwikkelingen. Prof. dr. Frank den Butter (hoogleraar Algemene economie aan de VU en lid van de WRR) en mevrouw Loek Schueler (was voorzitter van het CDJA, nu werkzaam als adviseur in het bedrijfsleven) zullen dan het woord voeren.

In het tweede gedeelte van de middag wordt er een debat gevoerd over het kabinetsbeleid, waarvan het kader nu weliswaar helder is, maar waar niettemin nog het nodige over te zeggen valt. Deelnemers zijn:
* Doekle Terpstra namens het CNV,

* Jan Willem van den Braak namens VNO-NCW,
* Jan Neven namens PGGM en

* Peter Cuyvers, schrijver van het rapport over levensloop in opdracht van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA.

De leiding van deze middag is in handen van Willem-Jelle Berg, lid van het regiocomité Zuid-Holland/Noord van de Vereniging VU-Windesheim.
 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 19 augustus 2018


O P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 
U I T G E L I C H T
Minister Timmermans prijst inzet vrouwen vredesproces Syrië

Syrische vrouwen gaan zich mengen in het vredesproces in Syrië, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een groep van 50 Syrische vrouwen, genaamd 'het Syrische Vrouwen Initiatief voor Vrede en Democratie', roept op 'tot wereldwijde steun aan het vredesproces in Syrië en roept de strijdende partijen op hun verschillen te overbruggen'. Dit is nodig om de weg vrij te maken voor een pluralistisch en democratisch Syrië, waar vrouwen en mannen gelijke rechten hebben.

Vandaag gaat de groep in gesprek met de VN-bemiddelaar Brahimi.

LEES VERDER...
 
Edward Kleemans in commissie National Academy of Sciences voor onderzoek naar illegale tabaksmarkt
Edward Kleemans, hoogleraar Zware Criminaliteit en Rechtshandhaving, is benoemd in de onderzoekscommissie 'Committee on the Illicit Tobacco Market' van de NAS. Dat laat de Vrije Universiteit weten. Met de staf van de National Academy of Sciences gaat deze commissie onderzoek doen naar de 'stand van de internationale wetenschappelijke kennis op het gebied van roken, tabaksbeleid en de illegale tabaksmarkt'.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden