Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocaat Jacob Cornegoor van kantoor Spigthoff verdacht van valsheid in geschrifte in RDM-zaak

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocaat Jacob Cornegoor van kantoor Spigthoff verdacht van valsheid in geschrifte in RDM-zaak

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
Advocaat Jacob Cornegoor van kantoor Spigthoff verdacht van valsheid in geschrifte in RDM-zaak
dinsdag, 1 september 2009

Het Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen een advocaat van het advocatenkantoor Spigthoff wegens juridische betrokkenheid vanuit zijn professie in het drama RDM, een Rotterdamse havenkwestie. Zo laat het Landelijk Parket weten vanmiddag en ook het kantoor zelf aan persbureau Novum. Partner Cornegoor - door zijn kantoor getypeerd als 'procestijger, scherp stylist, allesweter' - was de juridisch adviseur van directeur Willem Scholten van het Havenbedrijf Rotterdam.

Volgens het OM heeft hij documenten vervalst waardoor het later failliet gegane RDM-concern van Joep van den Nieuwenhuyzen in 2004 miljoenen aan bankleningen kreeg, waarvoor het Havenbedrijf voor meer dan 100 miljoen euro garant stond.

Jacob Cornegoor weerspreekt de beschuldiging. De opinie/memo was onzorgvuldig, maar volgens hem niet relevant wat betreft de tekeningsbevoegheid van de havendirecteur, waar het advies over ging.

De advocaat is gespecialiseerd in procederen/corporate litigation en aandeelhoudersgeschillen.

 
< Vorige   Volgende >


 vrijdag, 22 juni 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden