Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Veroordeling voor handel in XTC-pillen op grond van statistisch bewijs

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Veroordeling voor handel in XTC-pillen op grond van statistisch bewijs

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Veroordeling voor handel in XTC-pillen op grond van statistisch bewijs
woensdag, 23 februari 2005

Rechtbank Leeuwarden - De meervoudige kamer van de rechtbank te Leeuwarden heeft op 22 februari 2005 een verdachte veroordeeld tot onder andere een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor de handel in zogenaamde XTC-pillen.

Geen pillen aangetroffen

Ondanks het feit dat er geen pillen zijn aangetroffen bij verdachte en er derhalve geen laboratoriumrapport over de chemische samenstelling kon worden opgemaakt, is de rechtbank van oordeel dat bewezen kan worden verklaard dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de handel in MDA en/of MDMA en/of MDEA en/of N-ethylMDA.

Deskundigenrapport

De rechtbank komt tot dit oordeel omdat uit een deskundigenrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat 98% van de 9150 geteste XTC-pillen over de jaren 2000 tot 2004 stoffen bevatten die onder lijst I van de Opiumwet vallen en uit de gebruikersverklaringen blijkt dat de pillen het uiterlijk hadden van een XTC-pil en de pillen volgens de gebruikers het effect hadden dat ze ervan verwachtten.

LJN AS6892

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 17 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden