Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Iraakse veiligheidsfunctionarissen voor opleiding in Nederland

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Iraakse veiligheidsfunctionarissen voor opleiding in Nederland

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Iraakse veiligheidsfunctionarissen voor opleiding in Nederland
woensdag, 23 februari 2005

Defensie - Vandaag zijn op vliegbasis Eindhoven 28 Iraakse veiligheidsfunctionarissen uit de provincie Al Muthanna geland voor een drieweekse opleiding in Nederland. Doel van deze opleiding is een aanvullende impuls te geven aan de opbouw van Iraakse veiligheidsorganisaties in de provincie Al Muthanna.

Het gaat om twintig kaderleden van de Iraakse politie en acht officieren van het Iraakse leger uit de provincie Al Muthanna. De opleiding wordt betaald door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De benodigde 120.000 euro worden bekostigd uit het Stabiliteitsfonds.

Van 21 februari tot en met 11 maart a.s. volgen deze twintig kaderleden van de Iraakse politie een aanvullende opleiding over leidinggeven, personeelszorg, mensenrechten, verdachtenverhoor en de beginselen van het uitvoeren van een onderzoek. De acht legerofficieren volgen een opleiding waarin aandacht wordt besteed aan leiderschap, operationele besluitvorming, personeelszorg, evaluatie en opleiding en training.

Gedurende de deelname aan de multinationale troepenmacht in Irak is door de Nederlandse militairen een grote inspanning geleverd om de Iraakse veiligheidsorganisaties op provinciaal niveau op te bouwen. De opbouw van deze organisaties is nodig om de Irakezen in staat te stellen zelf te voorzien in hun eigen veiligheid.

In totaal zullen in twintig maanden van Nederlandse deelname aan de multinationale troepenmacht ruim 3300 politiemensen en militairen een basisopleiding hebben genoten in Irak. Een klein deel heeft een aanvullende training gevolgd, zoals bijvoorbeeld een kaderopleiding voor officieren aan de Politie Academie in Az Zubyr.

Behalve opleidingen heeft de Nederlandse troepenmacht met de Iraakse veiligheidsorganisaties gezamenlijk gepatrouilleerd en oefeningen gehouden, en begeleiding en assistentie op hun werk geboden.


---

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 20 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden