Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Consumenten minder negatief over economisch klimaat, koopbereidheid blijft echter laag

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Consumenten minder negatief over economisch klimaat, koopbereidheid blijft echter laag

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  
 
Consumenten minder negatief over economisch klimaat, koopbereidheid blijft echter laag
woensdag, 23 februari 2005
Het consumentenvertrouwen is, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, in februari 2005 uitgekomen op -22. Dit is vier punten hoger dan in januari. Het is de tweede lichte stijging op rij.

De consument gaat 2005 met meer vertrouwen in dan hij 2004 afsloot. In de laatste vier maanden van vorig jaar was het consumentenvertrouwen telkens lager dan een maand eerder.

De stijging in februari 2005 komt doordat consumenten minder negatief zijn geworden over de algemene economische situatie. De koopbereidheid van de consument is onverminderd laag.

Dit blijkt uit het Consumenten Conjunctuuronderzoek van het CBS.

Consumenten minder negatief over economisch klimaat

Het oordeel over het economisch klimaat is, voor seizoen gecorrigeerd, in februari fors verbeterd ten opzichte van een maand eerder. Het steeg met 12 punten naar -23. Zowel over het economisch klimaat in de komende als in de afgelopen twaalf maanden zijn consumenten minder negatief geworden. Voor het eerst sinds augustus 2004 is het oordeel over de komende twaalf maanden positief. Dit betekent dat er per saldo meer optimisten zijn dan pessimisten

Koopbereidheid onverminderd laag

De koopbereidheid is, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, uitgekomen op -22. Dit is vrijwel gelijk aan een maand eerder. De koopbereidheid is gebaseerd op het oordeel over de financiėle situatie van het eigen huishouden en op de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen.

Consumenten zijn iets negatiever geworden over de eigen financiėn in de afgelopen twaalf maanden.

Deze indicator bereikte daardoor in februari de laagste seizoengecorrigeerde waarde sinds het begin van deze reeks in 1986. Over het doen van grote aankopen, zoals meubels, zijn consumenten ook iets negatiever geworden. Ze zijn daarentegen iets positiever in hun oordeel over de toekomst van hun eigen financiėn.

Ondernemers optimistischer over toekomstige productie

Het producentenvertrouwen is een stemmingsindicator voor de industrie. Het cijfer is samengesteld uit drie deelindicatoren: de verwachte productie in de komende drie maanden, het oordeel over de voorraden gereed product en het oordeel over de orderpositie.

Het producentenvertrouwen is in februari verbeterd doordat meer ondernemers een stijging van de productie verwachten in de komende drie maanden. Vooral de producenten van consumptiegoederen zijn positiever geworden. Het oordeel van de industriėle ondernemers over hun orderpositie is vrijwel onveranderd. Over hun voorraad gereed product ten slotte zijn de ondernemers echter iets minder tevreden geworden.

Ondernemers voorzien geen prijsstijgingen meer

Een op de acht ondernemers verwacht hogere verkoopprijzen. Dat is gelijk aan het aantal ondernemers dat lagere prijzen voor hun producten voorziet. In de afgelopen maanden was de groep ondernemers die een prijsverhoging verwachtte nog veel groter dan de groep die een daling voorzag. De laatste keer dat beide groepen elkaar in evenwicht hielden was in oktober 2003.

Technische toelichtingen op cbs.nl


 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 23 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden