Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Sneeuw van de Côte d'Azur tot Nederland, KNMI wijst op lawinegevaar
woensdag, 23 februari 2005

Het blijft maar sneeuwen in Europa. Dinsdagochtend kreeg de Franse Côte d'Azur enkele centimeters sneeuw, iets dat de Fransen daar niet zo vaak meemaken. In Nice leidde dat tot een verkeerschaos. Ook in ons land moet woensdag en donderdag rekening worden gehouden met sneeuw en gladheid. KNMI raadt iedereen aan goed dit berichten in de gaten te houden.

Toelichting KNMI: oppassen in Alpengebied

Ook aan de Côte d'Azur sneeuwt het opnieuw. De weerkaarten wijzen op vorst en sneeuw, niet alleen in het noorden en oosten maar ook in het westen en zuiden van Europa. België kreeg vooral vorig weekeinde veel sneeuw, waardoor in de oostelijke kantons van de Ardennen bijna een halve meter ligt. In het Zwarte Woud ligt een halve tot lokaal anderhalve meter sneeuw.

Door de aanhoudende vorst blijft het sneeuwdek hier deze week in takt en komt er op verschillende plaatsen nog wat bij. Ook in het Alpengebied heeft het opnieuw flink gesneeuwd. In het Zwitserse Wallis viel de afgelopen drie dagen 30 tot 60 cm. Ten westen van Wenen was de sneeuw zeer intensief en viel 10 cm per uur. In totaal vile hier in korte tijd 25 cm.

Door de vele sneeuw in combinatie met en de wind is er gevaar voor lawines. In grote delen van het Alpengebied gebieden is fase 3 van kracht (aanzienlijk lawinegevaar). De Europese lawineschaal loopt van fase 1 (gering) tot 5 (zeer groot gevaar).

Links

Verwachting en waarschuwingen
Sneeuw in Nederland
Sneeuwjacht
De complete sneeuwindex

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 19 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden