Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Sneeuw van de Côte d'Azur tot Nederland, KNMI wijst op lawinegevaar
woensdag, 23 februari 2005

Het blijft maar sneeuwen in Europa. Dinsdagochtend kreeg de Franse Côte d'Azur enkele centimeters sneeuw, iets dat de Fransen daar niet zo vaak meemaken. In Nice leidde dat tot een verkeerschaos. Ook in ons land moet woensdag en donderdag rekening worden gehouden met sneeuw en gladheid. KNMI raadt iedereen aan goed dit berichten in de gaten te houden.

Toelichting KNMI: oppassen in Alpengebied

Ook aan de Côte d'Azur sneeuwt het opnieuw. De weerkaarten wijzen op vorst en sneeuw, niet alleen in het noorden en oosten maar ook in het westen en zuiden van Europa. België kreeg vooral vorig weekeinde veel sneeuw, waardoor in de oostelijke kantons van de Ardennen bijna een halve meter ligt. In het Zwarte Woud ligt een halve tot lokaal anderhalve meter sneeuw.

Door de aanhoudende vorst blijft het sneeuwdek hier deze week in takt en komt er op verschillende plaatsen nog wat bij. Ook in het Alpengebied heeft het opnieuw flink gesneeuwd. In het Zwitserse Wallis viel de afgelopen drie dagen 30 tot 60 cm. Ten westen van Wenen was de sneeuw zeer intensief en viel 10 cm per uur. In totaal vile hier in korte tijd 25 cm.

Door de vele sneeuw in combinatie met en de wind is er gevaar voor lawines. In grote delen van het Alpengebied gebieden is fase 3 van kracht (aanzienlijk lawinegevaar). De Europese lawineschaal loopt van fase 1 (gering) tot 5 (zeer groot gevaar).

Links

Verwachting en waarschuwingen
Sneeuw in Nederland
Sneeuwjacht
De complete sneeuwindex

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 23 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Wim Daniëls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniëls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniëls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nú veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden