Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Jan-Dirk Paarlberg krijgt onroerend goed, voertuigen en kunst niet terug in beheer na kort geding

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Jan-Dirk Paarlberg krijgt onroerend goed, voertuigen en kunst niet terug in beheer na kort geding

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
Jan-Dirk Paarlberg krijgt onroerend goed, voertuigen en kunst niet terug in beheer na kort geding
vrijdag, 15 januari 2010

}

De meesterwerken van Renoir, Van Dongen en Picasso en de andere dure spullen die deze week tijdens de nationale en internationale beslagdagen op 12 en 13 januari 2010 door het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) werden meegenomen uit een woon/werkpand van vastgoedhandelaar Dirk Paarlberg in Maarssen hoeven niet te worden geretourneerd.

Paarlberg had dat bij monde van advocate Bénédict Ficq in kort geding geëist, maar de voorzieningenrechter wees zijn vorderingen zojuist af.

Jan-Dirk Paarlberg verzette zich niet tegen de beslaglegging zelf, maar tegen het feit dat de zaken die in beslag werden genomen elders in bewaring zijn gesteld. Dit zou volgens de vastgoedhandelaar de bedrijfsvoering in het Maarssense pand belemmeren. Maar voor de bedrijfsvoering is geen werk van Renoir benodigd en BOOM bracht in stelling dat alleen zaken met een getaxeerde waarde van meer dan 5000 euro waren meegenomen. De bedrijfsvoering zou hierdoor niet in gevaar zijn gebracht. Computers en meubilair zijn zodoende blijven staan.

'De rechter heeft haar vonnis nog niet gemotiveerd. De motivering volgt zo spoedig mogelijk, maar zeker niet vandaag', laat de rechtbank weten. Hieronder de gehele toelichting van Bureau Ontnemingswetgeving OM, eerder deze week.

Politie, FIOD-ECD en OM leggen voor miljoenen euro nationaal en internationaal conservatoir beslag op onroerend goed, voertuigen en kunst

Nationale en internationale samenwerking leidde gisteren en vanochtend tot conservatoire beslagleggingen en doorzoekingen door politie, FIOD-ECD en het Openbaar Ministerie in onder meer Maarssen, Den Bosch, Amsterdam, Woerdense Verlaat, de Nederlandse Antillen, Portugal en Frankrijk. Daarbij is beslaggelegd op een groot landgoed in Maarssen, een penthouse in een Rotterdamse woontoren, diverse andere panden, een wijncollectie, evenals diverse kunstvoorwerpen en schilderijen van onder meer Renoir, Van Dongen en Picasso.

Alle inbeslaggenomen goederen zijn eigendom van een 52-jarige zakenman, die ervan wordt verdacht dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer witwassen, valsheid in geschrifte en oplichting.

Tevens is beslaggelegd op de vordering die Willem H. heeft op bovengenoemde verdachte, of de aan de hem gelieerde rechtspersonen. De totale waarde van de inbeslagnames is op dit moment niet exact weer te geven, maar loopt in de miljoenen.

De beslagleggingen en doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk financieel onderzoek dat onder regie van het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) uitgevoerd is en de komende tijd gecontinueerd wordt. Het BOOM treedt hierbij op voor het Arrondissementsparket Amsterdam. Een multidisciplinair onderzoeksteam dat zich met dit onderzoek bezighoudt, bestaat uit opsporingsambtenaren van het politiekorps Amsterdam-Amstelland, de Nationale Recherche en de FIOD-ECD.

In totaal werkten ruim honderd personen aan de nationale en internationale beslagdag op 12 en 13 januari.

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 24 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden